82-62

Datum: vrijdag 5 november 2021 · 20:30
Locatie: Sportzaal Houtkwartier, Leiden

Opnieuw winst voor U22

Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde vrijdagavond in het Houtkwartier een thuiswedstrijd tegen Heroes Den Bosch. Na de rust (39-31) bleef het tot aan het vierde kwart nog spannend. De punten bleven na een goed laatste kwart uiteindelijk in Leiden: 82-62.

De sprongbal was voor de mannen uit Den Bosch die met een driepunter de eerste punten op het scorebord noteerden. Na vrije worpen van Lucas Kruithof en een score van Jamayro de Windt namen de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden de leiding direct weer over (4-3). Na scores van Lucas Kruithof en twee keer Duko Bos (10-3) nam de coach van Den Bosch een time-out. Het lukte de tegenstanders om weer aan te haken, aan het eind van dit kwart was er nog een kleine voorsprong voor Zorg en Zekerheid Leiden: 17-15.

Kasper van Osnabrugge begon het tweede kwart met 8 punten (twee driepunters en een score), waardoor de voorsprong voor de Leidse mannen 10 punten werd (25-15). De mannen uit Den Bosch kwamen terug tot één punt mede door een benutte vrije worp van een technische fout van de Leidse coach Muris Agic. Opnieuw liepen de Leidse mannen uit en gingen naar de kleedkamer met een voorsprong van 8 punten: 39-31.

Het derde kwart begon met een score door de tegenpartij, maar daarna werd er beter verdedigd en meer gescoord door de Leidse mannen. Na een dunk van Kevin Jonathan en een score van Lucas Kruithof was het verschil opgelopen tot 15 punten. Opnieuw kreeg de Leidse coach een technische fout en moest de hal verlaten. De assistent-coach, Dorien van Hooven-Rosdorff, nam de leiding over. Het team was hierdoor wellicht even uit balans, de mannen uit Den Bosch kwamen weer terug tot 8 punten. Met twee rake vrije worpen zorgde Quincy Tjon Affo ervoor dat de voorsprong alsnog 10 punten was aan het eind van het derde kwart: 57-47.

In het vierde kwart bracht Kasper van Osnabrugge met een score en een driepunter de voorsprong weer terug naar 15 punten (62-47). In dit kwart kreeg ook de coach van Heroes Den Bosch een technische fout, de vrije worp werd door captain Lucas Kruithof benut (66-52). Hierna gaven de Leidse mannen nog even wat gas bij en werd de wedstrijd gewonnen met 20 punten: 82-62.

Ondanks dat het niet bepaald een soepel verlopen wedstrijd was, waren de coaches tevreden met de winst. Waar de komende weken tijdens de trainingen zeker aan gewerkt zal worden, is het rebounden, zowel aanvallend als verdedigend valt hier ook nog winst te behalen.

De volgende wedstrijd is op zondag 14 november om 17.00 uur tegen Triple Threat in Haarlem.

Scores: Lucas Kruithof 20, Kasper van Osnabrugge 13, Duko Bos 10, Quincy Tjon Affo 10 (13 rebounds), Kevin Jonathan 9, Jamayro de Windt 6, Amara Kante 5, Jeffrey Hesseling 4, Dylon Kampwart 3 en Youri Meeuwisse 2.