61-89

Datum: zondag 14 november 2021 · 17:00
Locatie: Spaarnehal, Haarlem

U22 wint eenvoudig van Triple Threat

Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen zondag in Haarlem, zonder publiek vanwege de coronamaatregelen, tegen Triple Threat. Na een ruststand van 26-55 werd de wedstrijd door de Leidse mannen eenvoudig gewonnen: 61-89.

In het eerste kwart schoten de Leidse mannen direct met scherp. Tijmen de Haas scoorde de eerste acht punten (de jurytafel was niet zo scherp want een driepunter van hem kwam op naam van Lucas Kruithof). Ook Jamayro de Windt en Lucas Kruithof kwamen al snel tot scoren. Nadat Lucas Kruithof de bal onderschepte noteerde hij, onder luid gejuich van de spelers op de bank, met een dunk nog twee punten op het scorebord. Kasper van Osnabrugge werkte zoals altijd hard in de verdediging en greep iedere kans aan om de bal te onderscheppen van een tegenstander. De Leidse coach bracht ook Gabor Szitas het veld in die ook gelijk 5 punten op rij scoorde. Zo stond er aan het eind van het eerste kwart al een hele ruime voorsprong voor de Leidse ploeg op het scorebord: 6-33.

Youri Meeuwissen, Jeffrey Hesseling en Dylon Kampwart kwamen in het tweede kwart het veld in en scoorden ook diverse punten. Het was (en werd) geen spannende wedstrijd. De Leidse mannen hadden bij aanvang van het rustsignaal nog steeds een ruime voorsprong: 26-55.

De coaches legden in de kleedkamer vooral de nadruk op het druk zetten en om de snelheid er goed in te houden.

Na de rust begon Lucas Kruithof met scoren door twee vrije worpen te benutten. Vlak daarna scoorde hij opnieuw, maar de jurytafel heeft deze score niet opgemerkt. Jamayro de Windt was in dit kwart lekker op dreef en scoorde binnen enkele minuten negen punten (33-66). Via scores van onder andere Duko Bos werd ook dit kwart gewonnen door de Leidse mannen: 45-79.

In het laatste kwart werd er niet veel meer gescoord door de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden, slechts 10 punten. Een driepunter van Amara Kante en een score van Nezar Kanbier zorgden ervoor dat bijna iedereen had gescoord. Dit laatste kwart werd gewonnen door de mannen uit Haarlem. De punten gingen wel mee terug naar Leiden, eindstand: 61-89.

De volgende wedstrijd is op zondagmiddag 21 november in de Vijf Meihal om 17.00 uur tegen Donar Groningen. Ook deze wedstrijd zal zonder publiek worden gespeeld.

Scores: Lucas Kruithof 21 (17 rebounds, 12 steals), Tijmen de Haas 21, Jamayro de Windt 16, Dylon Kampwart 9, Jeffrey Hesseling 5, Gabor Szitas 5, Duko Bos 5, Amara Kante 3, Youri Meeuwisse 2 en Nezar Kanbier 2.