94-77

Datum: zondag 21 november 2021 · 17:00

Winst voor sterk spelend U22

Op zondagmiddag kwam het team van Donar uit Groningen op bezoek in Leiden. Na een ruststand van 52-39 wonnen de mannen van het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden ook deze wedstrijd: 94-77.

De Leidse mannen gingen scherp van start. Jamayro de Windt zat in het eerste kwart al in de dubbele cijfers en ook Duko Bos scoorde al 9 punten in dit kwart. Er werd goed verdedigd en met tempo gespeeld. Halverwege het eerste kwart stond er een ruime voorsprong op het scorebord (24-6). De voorsprong werd nog groter en het kwart werd afgesloten met een dunk van Kevin Jonathan: 36-13.

Het tweede kwart was duidelijk voor de Groningers die in dit kwart tien punten meer scoorden dan de Leidse mannen. De verdediging bij de Leidenaren was een stuk minder sterk dan in het eerste kwart en ook scorend liep het beduidend minder dit kwart. Ruststand: 52-39.

Het derde kwart verliep wat rommelig aan beide kanten. Tijmen de Haas moest naar de kant met een enkelblessure. Lucas Kruithof was de scorende factor in dit kwart.

In het vierde kwart werd er in de eerste helft goed gespeeld door de Leidse mannen. De voorsprong was halverwege het kwart opgelopen naar 26 punten (90-64). In de tweede helft van dit kwart werd er nog twee keer gescoord door Nezar Kanbier, maar meer Leidse scores kwamen er niet. De Groningers scoorden in de laatste vijf minuten van de wedstrijd nog 13 punten waaronder drie driepunters. Eindstand: 94-77.

De coaches waren content met de vijfde overwinning op rij en zien dat de spelers steeds beter op elkaar ingespeeld raken.

De volgende wedstrijd is weer een thuiswedstrijd dit keer tegen Amstel State. Deze wedstrijd is op vrijdagavond 3 december om 20.30 uur in het Houtkwartier.

Scores: Quincy Tjon Affo 17, Lucas Kruithof 15 (10 steals), Jamayro de Windt 15, Kevin Jonathan 14, Duko Bos 13, Dylon Kampwart 8, Tijmen de Haas 6, Nezar Kanbier 4 en Kasper van Osnabrugge 2.