16-10 gestaakt

Datum: zaterdag 15 februari 2020 · 19:45
Locatie: Topsportcentrum, Rotterdam

Wedstrijd ZZ Leiden gestaakt

De wedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball is voortijdig tot een einde gekomen. De apparatuur werkte niet naar behoren. Halverwege het eerste kwart werd er al een pauze ingelast om de problemen te verhelpen. Daarna werd er verder gespeeld tot en met de eerste minuut van het tweede kwart. Na de zoveelste misser besloten de arbiters dat verder spelen geen zin meer had en werd de wedstrijd afgeblazen. Zorg en Zekerheid Leiden keek op dat moment tegen een 16-10 achterstand aan.

Zorg en Zekerheid Leiden kon in Rotterdam op volle oorlogssterkte aantreden. Tayler Persons was derhalve fit verklaard en vormde samen met Braxton Huggins, Worthy de Jong, Jarvis Williams en Drago Pasalic de starting five.

Al vroeg in de wedstrijd haperde de apparatuur, wat in de eerste wedstrijd van het seizoen ook al geregeld gebeurde. Zorg en Zekerheid Leiden haperde zelf ook, want het keek binnen drie minuten tegen een 6-0 achterstand aan. Worthy de Jong zorgde met een uitgekiende drive voor de eerste Leidse score.

Nadat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketbal, tot ergernis van de vele naar Rotterdam afgereisde Leidse supporters, was gekomen, traden er opnieuw problemen bij de jurytafel op. De drie arbiters en de commissaris vertrokken naar de kleedkamer en zouden het duel na een onderbreking van tien minuten opnieuw starten.

Toen het duel hervat werd, brachten Jarvis Williams en Nuni Omot met driepunters de achterstand terug tot drie punten: 11-8. Het laatste woord was echter voor de Rotterdammers. Zij sloten het eerste kwart af met een 16-8 voorsprong.

Zorg en Zekerheid Leiden kwam in het tweede kwart goed uit de startblokken. Nuni Omot maakte handig gebruik van zijn voetenwerk en een doorstapbeweging om 16-10 aan te laten tekenen. Na een misser van Mack Bruining belandde de rebound in handen van Worthy de Jong. Op dat moment waren er nog 9’11 minuten te gaan in het tweede kwart. De zoveelste hapering van de apparatuur deed de arbiters besluiten om het duel definitief te staken.

Afgaande op de juryproblematiek bij het bekerduel in Groningen tussen Donar en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord – dat duel werd kort voor het einde van het eerste kwart gestaakt en moest een week later in z’n geheel opnieuw worden gespeeld -, zou het zo kunnen zijn dat de wedstrijd opnieuw ingepland wordt. Of er dan bij 0-0 wordt begonnen of bij 16-10 zal het bestuur van de Dutch Basketball League moeten besluiten. Of wordt het 0-20 omdat het niet voor het eerst is dat de apparatuur in Rotterdam hapert? De komende dagen zal er meer duidelijkheid komen.