106-79

Datum: zaterdag 16 september 2023 · 15:00
Locatie: Phoenix Halle, Hagen (Duitsland)

ZZ Leiden verliest in Duitsland

Zorg en Zekerheid Leiden kwam zaterdagmiddag in actie in het Duitse Hagen. Tegen het sterke Basketball Löwen Braunschweig kreeg de Leidse formatie opnieuw klop in een oefenwedstrijd. Het werd uiteindelijk 106-79.

Met een voltallige selectie ondernam de Leidse ploeg de reis naar Hagen. Na een aarzelende start perste Zorg en Zekerheid Leiden er een 7-0 run uit om op voorsprong te komen: 9-13. Met name Tajion Jones wist in dit kwart de basket makkelijk te vinden. De Amerikaan was al goed voor 10 punten. Zorg en Zekerheid Leiden liep nog uit naar 12-17, maar moest daarna een 9-0 run incasseren. Löwen sloot het eerste kwart met een 28-24 voorsprong af.

In het tweede bedrijf moest de Leidse ploeg de Duitsers laten gaan, ook al wist Alex Gross zich te manifesteren als scorende speler. Bij rust was het 57-44 voor Löwen Braunschweig en stonden Jones en Gross allebei op 12 punten. Vooral onder de borden moest Zorg en Zekerheid Leiden terrein prijsgeven. Tegenover 16 Duitse rebounds stonden er pas 8 voor de Leidse formatie. Löwen Braunschweig tekende voor 36 punten in de paint tegenover 20 voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Na rust bleef het verschil verder oplopen. Via 83-61 na drie kwarten werd het uiteindelijk 106-79. Het was wel goed om te zien dat Liam van der Schalie en Jibbe Sicking zich niet onbetuigd lieten. Wel wisten de Leidse spelers wat meer in de paint te scoren: 40 punten werden daar behaald, al kwam Löwen Braunschweig tot 58 scores in de paint.

Wel moet worden aangetekend dat coach Doug Spradley iedereen speeltijd gaf en met het oog op de wedstrijd van zondag niemand bijzonder veel liet spelen. Met 24 minuten kreeg Jibbe Sicking de meeste minuten. Alex Gross en Liam van der Schalie speelden allebei 23 minuten, maar Tajion Jones kwam via zes minuten na rust bijvoorbeeld uit op 18 minuten, Luuk van Bree speelde slechts 16 minuten.

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Alex Gross 18 (8 uit 9 schot), Tajion Jones 14 (6 uit 9 schot), Jibbe Sicking 14 (4 uit 6 schot, 3 driepunters), Roeland Schaftenaar 8, Stan van den Elzen 7 (6 assists), Marijn Ververs 6 (5 assists), Liam van der Schalie 5, Maarten Bouwknecht 4 (6 assists), Luuk van Bree 2 en Lucas Kruithof 1. Duko Bos kwam niet tot scoren.