81-70

Datum: zondag 3 september 2023 · 14:30
Locatie: Sporthal Alverberg, Hasselt (België)

ZZ Leiden redt het niet tegen BG Göttingen

Zorg en Zekerheid Leiden heeft ook de tweede wedstrijd op het toernooi van Hubo Limburg United niet in winst kunnen omzetten. Het Duitse BG Göttingen was met 81-70 te sterk voor de Leidse club. Zorg en Zekerheid Leiden moest het in dit duel wel stellen zonder de geblesseerden Stan van den Elzen (enkel) en Luuk van Bree (rug).

Vanwege de blessures opende Zorg en Zekerheid Leiden met Marijn Ververs, Tajion Jones, Jibbe Sicking, Lucas Kruithof en Alex Gross. In het eerste kwart had de Leidse ploeg geen verweer tegen Göttingen, dat uitliep naar een 22-11 voorsprong. In het tweede kwart kwam Zorg en Zekerheid Leiden wel beter voor de dag. Even werd de maximale achterstand van 13 punten teruggebracht tot 8 punten (39-31). Bij rust gaf het scorebord 41-31 aan. In de rebound kon de Leidse ploeg zich goed meten met Göttingen, maar de schotpercentages van de Leidse ploeg lagen flink lager: 33% tegen 43%. Marijn Ververs en Maarten Bouwknecht waren voor rust allebei goed voor 9 punten.

Na de pauze vocht Zorg en Zekerheid Leiden zich terug tot 52-46, maar een 9-0 run maakte het verschil weer groter. Bij het ingaan van het laatste kwart stond het 68-56 voor Göttingen. Maar van Zorg en Zekerheid Leiden heb je niet zo maar gewonnen. De Leidse ploeg kwam terug tot op zes punten, met nog iets meer dan vier minuten te gaan: 70-64. Dichterbij wist de ploeg van coach Doug Spradley echter niet te komen. Met 81-70 ging uiteindelijk deze oefenwedstrijd verloren. Zorg en Zekerheid Leiden wist het schotpercentage niet op te krikken na rust, maar pakte wel 14 aanvallende rebounds.

Scores: Marijn Ververs 19 (7 assists), Maarten Bouwknecht 12, Tajion Jones 9 (3 driepunters), Roeland Schaftenaar 9, Jibbe Sicking 8, Alex Gross 6 (7 rebounds), Duko Bos 4 en Lucas Kruithof 3 (11 rebounds, 5 steals). Liam van der Schalie kwam niet tot scoren.