79-72

Datum: zondag 18 september 2022 · 14:00
Locatie: Sporthal Alverberg, Hasselt

ZZ Leiden verliest opnieuw in België

Zorg en Zekerheid Leiden heeft ook de tweede oefenwedstrijd in België niet in winst kunnen omzetten. Het versterkte Limburg United troefde de Leidse ploeg af met 79-72. Bij rust was het al 45-34 voor de Belgische formatie.

Zorg en Zekerheid Leiden opende het duel met Deion Hammond, Marijn Ververs, Wesley Alcegaire, Roeland Schaftenaar en Erikas Venskus. De Leidse ploeg opende fris en pakte halverwege het eerste kwart een 5-13 voorsprong. Limburg United scoorde vervolgens negen punten op rij om de leiding in het duel over te nemen. Met name de Amerikaanse spelmaker Alex Stein (15 punten) pijnigde de Leidse verdediging. Toch sloot Zorg en Zekerheid Leiden het kwart af met een 17-19 voorsprong, waarbij reeds zeven spelers doel hadden getroffen.

In het tweede kwart moest Zorg en Zekerheid Leiden terrein prijsgeven. Maxime de Zeeuw (15 punten) en Quentin Serron (12 punten), de twee nieuwe aanwinsten van Limburg United, begonnen zich nadrukkelijker met het spel te bemoeien. In de eerste vijf minuten ging het nog gelijk op, maar een 11-0 run tegen het einde van het kwart zorgde voor een behoorlijk gat: 45-34.

Na de pauze liep Limburg United uit naar een 53-34 voorsprong. Op dat moment toonde Zorg en Zekerheid Leiden aan de hand van aanvoerder Marijn Ververs het zo bekende karakter. De Leidse ploeg, waar Deion Hammond na de pauze aan de kant bleef, scoorde 15 punten op rij en wist zelfs even een voorsprong te pakken. Limburg United sloot het kwart echter af met een voordelige marge van vijf punten: 61-56.

In het vierde kwart bleef de Leidse ploeg vechten voor een beter resultaat. Limburg United wist Zorg en Zekerheid Leiden op een kleine achterstand houden. Via 68-63 halverwege het laatste kwart werd het uiteindelijk 79-72.

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Marijn Ververs 17, Luuk van Bree 12, Wesley Alcegaire 10, Maarten Bouwknecht (op archieffoto) 8 (5 assists), Thomas Rutherford 8, Roeland Schaftenaar 6 (7 rebounds), Stan van den Elzen 5, Erikas Venskus 4 en Deion Hammond 2.