72-74

Datum: dinsdag 20 september 2022 · 14:00
Locatie: Landstede Sportcentrum, Zwolle

ZZ Leiden wint in Zwolle

Zorg en Zekerheid Leiden heeft dinsdagmiddag na twee nederlagen in België de oefenwedstrijd in Zwolle weer in winst omgezet. Via een ruststand van 29-40 werd Landstede Hammers met 72-74 verslagen.

Na twee minuten spelen zette Deion Hammond met een and-1 de Leidse ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong: 2-3. Suhkmail Mathon, de sterke center van Landstede, bracht zijn ploeg weer langszij. Door een jumpertje van Erikas Venskus sloten de ploegen het eerste kwart af bij 17-17.

Dankzij een met scherp schietende Stan van den Elzen nam Zorg en Zekerheid Leiden in het tweede kwart snel afstand van de Hammers. Pas na vier minuten wist Ralf de Pagter de eerste Zwolse score in dit kwart via een vrije worp te noteren: 18-27. Dragos Diculescu bracht Landstede weer wat dichter in de buurt (23-29), maar via scores van onder meer Hammond en Roeland Schaftenaar brak de rust bij 29-40 aan.

Na de pauze kwam Landstede in de met 450 toeschouwers gevulde hal snel terug in de wedstrijd. Thomas Rutherford en Luuk van Bree wisten de Zwolse run nog enigszins tot stilstand te brengen. Toch was de marge bij het ingaan van het laatste kwart geslonken tot drie punten: 54-57.

Zorg en Zekerheid Leiden kende een sterke start van het laatste kwart. Via Van den Elzen, Venskus (drietje) en twee scores van Rutherford stond het halverwege het vierde kwart 54-66. Landstede Hammers kwam echter sterk terug en verkleinde het gat door een 8-0 run te plaatsen. Via vrije worpen van Rutherford en een driepunter van Marijn Ververs nam Zorg en Zekerheid Leiden weer afstand: 65-71 met nog een kleine twee minuten te gaan.

Met nog een kleine 20 seconden te gaan was Landstede tot op één punt genaderd: 72-73. Van den Elzen benutte vervolgens één vrije worp, waarna Felix Terins nog een kans van achter de driepuntslijn kreeg. Zijn schot trof geen doel, waardoor de zege in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden uitviel: 72-74.