58-93

Datum: vrijdag 8 april 2022 · 21:00
Locatie: Alexanderhal, Rotterdam

Winst in Rotterdam voor U22

Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden was afgelopen vrijdagavond te sterk voor Rotterdam Basketbal. Via een ruststand van 23-42 werd de wedstrijd met een eindstand van 58-93 afgesloten.

De eerste scores waren voor de Rotterdammers, maar de kleine en enige voorsprong (4-0) werd snel weggewerkt door de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden. Lucas Kruithof en Kevin Jonathan hadden dit kwart beiden al 7 punten genoteerd en ook Jamayro de Windt en Tijmen de Haas wisten het netje te vinden. De verdediging was eveneens prima op orde. Aan het eind van het eerste kwart stond er al een ruime voorsprong voor de Leidse mannen op het scorebord: 9-21.

In het tweede kwart zag het aanwezige publiek in de goedgevulde Alexanderhal dunks van Kevin Jonathan en Quincy Tjon Affo. De voorsprong uit het eerste kwart werd verder uitgebreid. Na een score van Duko Bos kwam ook Dylon Kampwart binnen de lijnen en hij schoot gelijk een driepunter raak. Met een ruststand van 23-42 gingen de mannen richting de kleedkamer.

Na de rust scoorde Kasper van Osnabrugge als eerste aan Leidse zijde. Ook in dit kwart werd er veel gescoord door Zorg en Zekerheid Leiden en werden er, net als in het eerste kwart, door de Rotterdammers slechts 9 punten bijgeschreven. Verdedigend zag het er goed uit en de voorsprong werd nog verder uitgebreid. Aan het eind van dit kwart bracht Tijmen de Haas met twee rake driepunters de stand op 32-68.

De voorsprong werd in het vierde kwart niet meer uit handen gegeven en er werd nog steeds hard gewerkt, zowel aanvallend als verdedigend. Ook Youri Meeuwisse, Amara Kante en Kane van der Ven (and-1) noteerden scores, maar die van Kane van der Ven werden door de jurytafel bij Tijmen de Haas bijgeschreven en er waren nog meer punten bij andere spelers terecht gekomen. Nadat een speler van Rotterdam nog een dunk liet zien, bracht Kevin Jonathan met een driepunter de eindstand op 58-93.

Met vijf spelers in de dubbele cijfers en een percentage vrije worpen van 86% waren de coaches zeer tevreden. De volgende wedstrijd is op maandag 18 april om 17:00 uur bij Donar in Groningen.

Scores: Kevin Jonathan 19, Quincy Tjon Affo 15, Tijmen de Haas 15, Lucas Kruithof 12 (17 rebounds), Jamayro de Windt 10, Youri Meeuwisse 6, Duko Bos 4, Kasper van Osnabrugge 4, Kane van der Ven 3, Dylon Kampwart 3 en Amara Kante 2.