82-66

Datum: zondag 3 april 2022 · 17:00

Opnieuw winst voor U22

Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft ook de wedstrijd tegen Uball gewonnen. Na een ruststand van 30-31 werd er zondag, in een redelijk gevulde Vijf Meihal, ruim gewonnen: 82-66.

Door technische problemen begon de wedstrijd bijna een half uur later dan gepland. De eerste score kwam van Uball. Na twee drietjes van de tegenstanders en twee scores aan Leidse zijde dunkte Mees van ’t Hoff de stand weer gelijk (6-6). Aan het eind van dit kwart hadden de tegenstanders uitsluitend driepunters (5) gescoord en werd het kwart afgesloten met één punt achterstand voor de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden: 14-15.

Het tweede kwart werd scherp gestart met een aantal scores van de Leidenaren en zonder scores van Uball. Dit resulteerde in een time-out bij Uball. Bij een voorsprong van 10 punten (27-17) wisselde coach Agic de meeste spelers in het veld. Toen werd er door Zorg en Zekerheid Leiden bijna niet meer gescoord, terwijl de tegenstanders wel het netje wisten te vinden. Uiteindelijk werd er dit kwart door beide teams evenveel gescoord, waardoor er nog steeds één punt minder op het scorebord stond bij de Leidse mannen. Ruststand: 30-31.

Na de rust werd de geringe achterstand door een driepunter van Duko Bos gelijk weggewerkt. Een score van de tegenstanders zorgde weer voor een gelijke stand (33-33), maar daarna zorgden scores van Duko Bos, Lucas Kruithof, Jamayro de Windt en Mees van ’t Hoff voor een voorsprong van 10 punten. Na een time-out van Zorg en Zekerheid Leiden werd de verdediging nog meer aangescherpt en werd het verschil steeds groter. Een heel ander spelbeeld dan in de eerste helft van de wedstrijd. Aan het eind van het derde kwart stond er 59-45 aangegeven op het scorebord.

Het vierde kwart begon met een score van Quincy Tjon Affo, die al zijn 13 punten, waaronder twee lekkere dunks, in het laatste kwart maakte. Door beide teams werd regelmatig gescoord, maar spannend werd het niet meer in de Vijf Meihal. Eindstand 82-66.

De volgende wedstrijd is op vrijdag 8 april om 21:00 uur in Rotterdam bij Rotterdam Basketbal.

Scores: Lucas Kruithof 18 (11 rebounds), Quincy Tjon Affo 13, Jamayro de Windt 13, Mees van ’t Hoff 12 (10 rebounds), Duko Bos 10, Tijmen de Haas 8, Nezar Kanbier 5, Dylon Kampwart 3.