60-85

Datum: vrijdag 25 maart 2022 · 20:45
Locatie: Calandhal, Amsterdam

U22 wint overtuigend in Amsterdam

Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden won vrijdagavond overtuigend in Amsterdam van Amstel State U22. Na een ruststand van 31-41 stond er na vier kwarten, waarin alle Leidse spelers gespeeld en gescoord hadden, een eindstand van 60-85 op het scorebord.

De Leidse mannen begonnen sterk aan het eerste kwart. Via zeven punten op rij van Quincy Tjon Affo, waaronder een dunk en een alley-oop dunk op aangeven van Tijmen de Haas, en een driepunter van Lucas Kruithof was het na een paar minuten al tijd voor een time-out bij Amstel State (0-10). De time-out hielp de mannen uit Amsterdam weer in de wedstrijd. Aan het eind van het kwart was de stand bijna weer gelijk: 14-16.

In het tweede kwart werd de verdediging aan Leidse zijde weer wat opgeschroefd en werd er, onder andere door driepunters van Duko Bos en Lucas Kruithof en scores van Jamayro de Windt en Kane van der Ven, opnieuw een voorsprong opgebouwd. Ook Ryan van Eyck kwam binnen de lijnen en wist te scoren. Met een voorsprong van 10 punten voor Zorg en Zekerheid Leiden werden de kleedkamers door beide ploegen opgezocht, ruststand: 31-41.

Na de rust drukten de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden gelijk door en ook de verdediging liet in deze fase van de wedstrijd niets te wensen over. Kasper van Osnabrugge was de eerste die scoorde dit kwart. Na een drietje van Dylon Kampwart en een drietje van Quincy Tjon Affo was de voorsprong inmiddels al bijna dertig punten. De tegenstanders wisten dit kwart slechts drie punten te scoren. Aan het eind van het kwart stond er een ruime voorsprong op het scorebord in Amsterdam: 34-68.

In het vierde kwart kwamen ook Gabor Szitas, Youri Meeuwisse en Amara Kante tot scoren zodat iedereen had gescoord. Ondanks dat Zorg en Zekerheid Leiden dit kwart verloor, werd er door de ruime opgebouwde voorsprong van het derde kwart ruimschoots gewonnen: 60-85.

De volgende wedstrijd is op zondag 3 april om 17:00 uur in de Vijf Meihal tegen Uball.

Scores: Quincy Tjon Affo 22, Lucas Kruithof 20, Duko Bos 11, Kane van der Ven 9, Jamayro de Windt 6, Dylon Kampwart 6, Tijmen de Haas 3, Gabor Szitas 2, Kasper van Osnabrugge 2, Youri Meeuwisse 2, Amara Kante 1 en Ryan van Eyck 1