88-69

Datum: zondag 13 maart 2022 · 17:00

Opnieuw winst voor U22

Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Triple Threat gewonnen. Via een ruststand van 44-38 werd het in de Vijf Meihal uiteindelijk 88-69.

Ondanks dat de sprongbal voor Triple Threat was, kwamen de eerste scores van Zorg en Zekerheid Leiden: 7-0. Door een aantal slordigheden aan Leidse zijde konden de tegenstanders weer aanhaken en stond het al snel weer gelijk: 9-9. Tijd voor een time-out bij Zorg en Zekerheid Leiden. Het balverlies en de zwakke verdediging aan Leidse zijde gaven Triple Threat de ruimte om aan te blijven haken. Aan het eind van dit kwart stond het, na een driepunter van Dylon Kampwart, wederom gelijk: 20-20.

Het tweede kwart begon met een lekker drietje van Quincy Tjon Affo gevolgd door scores van Lucas Kruithof, Kane van der Ven en Liam van der Schalie. Ryan van Eyck (speler ZZ U18-1) kreeg ook al snel speeltijd en scoorde dit kwart 10 van zijn in totaal 12 punten. Ook Amara Kante kwam dit kwart binnen de lijnen. Via een score van Duko Bos liep Zorg en Zekerheid Leiden uit naar een voorsprong van 15 punten. In de laatste minuten van dit kwart kwamen de scores alleen van de tegenstanders, die het verschil wisten te beperken tot 6 punten voordat beide teams richting kleedkamers vertrokken: 44-38.

Na de rust werd het verschil niet direct groter, maar bleven de Leidse mannen wel aan de leiding door scores van onder andere Nezar Kanbier en Tijmen de Haas. Kevin Jonathan kwam twee keer door met een lekkere dunk en Lucas Kruithof zorgde weer voor de nodige scores en rebounds. Aan het eind van het derde kwart was de voorsprong voor de Leidse formatie inmiddels opgelopen naar 20 punten: 71-51.

Het vierde kwart begon met een drietje van Lucas Kruithof waarmee het grootste verschil van de wedstrijd op het scorebord werd gezet: 74-51. Er werd lekker doorgewisseld en ook Boris Borst (speler ZZ U18-1) kreeg speeltijd van coach Agic. De ruime voorsprong bleef behouden tot aan het eind van de wedstrijd. Tijmen de Haas bracht de eindstand met twee rake vrije worpen op 88-69.

De volgende wedstrijd is op vrijdagavond 25 maart om 20:45 uur tegen Amstel State in Amsterdam.

Scores: Lucas Kruithof 15 (13 rebounds, 5, assists, 4 steals), Quincy Tjon Affo 12, Ryan van Eyck 12, Dylon Kampwart 11, Tijmen de Haas 10, Liam van der Schalie 9 (10 rebounds), Kevin Jonathan 8, Duko Bos 7, Nezar Kanbier 2, Kane van der Ven 2.