49-77

Datum: zondag 6 maart 2022 · 16:00
Locatie: Sporthal Zuid, Den Bosch

Eenvoudige overwinning voor U22 in Den Bosch

Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen zondag in Den Bosch. Na een ruststand van 25-48 werd de wedstrijd tegen Heroes Den Bosch door de Leidse mannen eenvoudig gewonnen: 49-77.

De eerste score van deze wedstrijd kwam van Nezar Kanbier. Twee keer stonden de Leidse mannen een moment achter (6-4 en 12-11), maar na scores van Tijmen de Haas, Mees van ’t Hoff en Kevin Jonathan werd er een gaatje geslagen. De scores gingen wat over en weer, Quincy Tjon Affo knalde er een lekker drietje in en aan het eind van het eerste kwart stond er voor de Leidse mannen een voorsprong van 7 punten op het scorebord: 18-25.

Het tweede kwart begon met een driepunter aan Bossche zijde. Na twee driepunters en een score van aanvoerder Lucas Kruithof volgde een time-out bij Den Bosch. Deze time-out had niet het gewenste resultaat, de Leidse mannen scoorden weer 6 punten en opnieuw nam de coach van Den Bosch een time-out (21-39). Na de time-out liepen de Leidse mannen nog verder uit. Het ging zowel aanvallend als verdedigend een stuk beter dan in het eerste kwart. De mannen uit Den Bosch wisten dit kwart slechts 7 punten te scoren, terwijl Zorg en Zekerheid Leiden 23 punten scoorde. Jamayro de Windt zorgde voor de laatste score, voordat de spelers richting de kleedkamer gingen. Ruststand: 25-48.

Ook in het derde kwart ging het lekker bij Zorg en Zekerheid Leiden. De voorsprong werd nog iets verder uitgebreid en met twee scores van Youri Meeuwisse werd het aan het eind van het derde kwart 34-71, waarmee de wedstrijd wel gespeeld was.

In het vierde kwart wisten de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden het netje niet zo vaak meer te vinden en werd er ook nauwelijks meer verdedigd. Er werden dit kwart slechts 6 punten gescoord, waaronder een driepunter van Dylon Kampwart. Eindstand: 49-77.

De volgende wedstrijd is op zondag 13 maart om 17.00 uur in de Vijf Meihal tegen Triple Threat.

Scores: Kevin Jonathan 17 (10 rebounds), Lucas Kruithof 13, Mees van ’t Hoff 11, Youri Meeuwisse 10, Dylon Kampwart 7, Nezar Kanbier 6, Jamayro de Windt 6, Tijmen de Haas 4 en Quincy Tjon Affo 3.