58-80

Datum: maandag 18 april 2022 · 17:00
Locatie: Vinkhuizen, Groningen

Ruime zege voor U22 in Groningen

Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden is op tweede paasdag afgereisd naar het hoge noorden. In Groningen wisten de Leidse mannen via een ruststand van 28-40 te winnen met 58-80 van Donar en de punten mee naar Leiden te nemen.

In het eerste kwart ging het redelijk gelijk op tussen beide teams. De Groningers stonden regelmatig bij de vrije worplijn en konden hierdoor in dit kwart nog aanhaken. Aan het eind van het eerste kwart stond er een geringe voorsprong voor de Leidenaren op het scorebord: 18-21.

Aan het begin van het tweede kwart was de geringe voorsprong van Zorg en Zekerheid Leiden snel verdwenen en namen de Groningers even de leiding (28-23). Hierna werden er goede aanvallen opgezet aan Leidse zijde en kwamen de Leidse mannen met een 0-17 run opeens 12 punten voor te staan. De ruststand in Groningen was 28-40.

Na de rust stond Donar, net als in het eerste kwart, opnieuw regelmatig bij de vrije worplijn (het totaal aantal fouten in deze wedstrijd: Zorg en Zekerheid Leiden 19, Groningen 7). Dit kwart leek qua aantal punten ook op het eerste kwart (18-21), waardoor er aan het eind van dit kwart 46-61 op het scorebord stond.

Het spelbeeld veranderde in het vierde kwart nauwelijks. Dit kwart werd door de Leidse mannen ruim gewonnen. Door een driepunter en een score van de sterk spelende Ryan van Eyck (ZZ U18) kwam de eindstand op 58-80.

De volgende wedstrijd is tegen Almere Pioneers op vrijdagavond 22 april om 20.30 uur in het Houtkwartier.

Scores: Lucas Kruithof 18 (10 rebounds, 6 steals), Kevin Jonathan 16, Ryan van Eyck 16, Duko Bos 12, Nezar Kanbier 9, Kane van der Ven 7, Tijmen de Haas 2.