Datum: zondag 21 november 2021 · 16:30
Team: U16
Locatie: Sportzaal Houtkwartier, Leiden

U16 wint van BAL

Het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen zondag tegen het altijd sterke BAL. Het beloofde in ieder geval een leuke pot basketbal te worden, waarin beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Via een ruststand van 42-31 bleven de punten uiteindelijk in Leiden: 82-67.

De sprongbal was voor de Leidse formatie en Loek van Zeil zorgde voor de eerste score van de wedstrijd. Al snel antwoordde BAL terug en bleef het begin van de wedstrijd gelijk opgaan. Toch was Zorg en Zekerheid Leiden in staat om het eerste gat van de wedstrijd te slaan. Via scores van Steijn Luykx, Bob van der Linden en Luuk Kuiper bouwden de mannen aan Leidse zijde de eerste voorsprong op: 13-6. Beide teams speelden fel en het spel bleef over en weer gaan. Eind eerste kwart: 17-10.

Steijn Luykx opende het tweede kwart met 4 punten, gevolgd met scores van Luuk Kuiper en Cid van Timmeren. Hierdoor bouwde de Leidse mannen de voorsprong uit naar 25-12. Mede door een aantal slordige keuzes in de aanval, verdedigende (transitie) fouten, aanvallende rebounds en het snelle spel van BAL, lukte het de mannen niet om heel veel verder uit te lopen. Eind tweede kwart: 42-31.

Het derde kwart begon Zorg en Zekerheid Leiden wat stroef, maar wist dit te doorbreken met een kleine run, waardoor BAL bij de score van 51-36 een time-out nam. Na de time-out was de Leidse formatie even in staat om door te gaan waar het was gebleven, waardoor er bijna een voorsprong van 20 punten op het scorebord stond: 55-36. Toch lukte het niet geheel om door te zetten, want op dat moment begon het spel aan de Leidse zijde weer wat stroef te lopen: turnovers, er werd minder als team aangevallen en in de verdediging werden de mannen minder scherp. Hierdoor kon BAL profiteren en antwoordde het binnen een mum van tijd met drie driepunters en was coach Hong-Ching genoodzaakt om een time-out te nemen. Na de time-out kreeg Zorg en Zekerheid Leiden weer meer controle en werd het kwart afgesloten met een 62-49 voorsprong.

In het vierde kwart bouwde de Leidse formatie de voorsprong weer uit naar 17 punten, maar lukte het ook toen niet om door te zetten. Turnovers en gehaaste beslissingen zorgden ervoor dat BAL in de wedstrijd kon blijven. Ook hier maakte BAL goed gebruik van, want met wederom drie driepunters kwamen zij nog even terug tot 9 punten (73-64) met nog drie minuten op de klok. Maar verder dan dat kwam het niet. Er werd nog wat over en weer gescoord, maar Zorg en Zekerheid Leiden kwam niet meer in gevaar en sloot de wedstrijd af met een 82-67 overwinning.

Scores: Steijn 22, Loek 18, Luuk 18, Bob 13, Sverre 6, Luc 3 en Cid 2.