Datum: zondag 14 november 2021 · 11:00
Team: U16
Locatie: Almere Poort, Almere

Ruime overwinning van U16

Nadat het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden vorige week een goede overwinning heeft geboekt op BC Triple Threat, hebben de mannen ook zondag tegen Almere Pioneers ruim gewonnen. Via een ruststand van 17-54 werd de wedstrijd uiteindelijk beslist met een 34-110 overwinning.

Ondanks Almere Pioneers niet tot een van de beste teams in de U16-eredivisie behoort, mag geen enkel team onderschat worden. Met die mentaliteit werd er dus ook afgereisd naar Almere. De Leidse formatie schoot uit de startblokken en opende de wedstrijd met een 9-0 run. Er werd fel verdedigd, wat resulteerde tot veel fastbreaks. De toon was meteen gezet. Echter, de aanval werd (op de start na) wat slordiger en er werd onnodig te veel voor de moeilijke opties gekozen. Het was het allemaal net niet in de aanval. Desondanks werd het eerste kwart met een 7-23 voorsprong afgesloten.

Zorg en Zekerheid Leiden begon het tweede kwart redelijk, maar was vooral niet scherp genoeg in de aanval. Passes kwamen allemaal net te laat aan, ballmovement was ver te zoeken en makkelijke ballen werden gemist. In de verdediging was het wel nog in orde. Helaas hielp een onervaren rommelige tafel ook niet. De wedstrijd werd veel tussentijds stopgezet wegens tafelproblemen. De Leidse formatie zocht de kleedkamer op bij een 17-54 ruststand.

In de rust werd vooral benadrukt dat het team het beter kan dan dit. Aanvallend moet de bal beter gedeeld worden met elkaar en in de aanval moest de decision-making beter.

Na een ietwat moeizame start, pakte Zorg en Zekerheid Leiden dit beter op en was het in staat om in de aanval betere keuzes te maken. Via een voorsprong van 24-87 (eind derde kwart), werd de wedstrijd uiteindelijk verdienstelijk gewonnen met 34-110.

“Ook tegen dit soort tegenstanders kunnen we voldoende leren”, stelt coach Hong-Ching Tang. “Al zijn wij overduidelijk de betere ploeg, wij zullen altijd naar onszelf moeten blijven kijken. Ongeacht tegen wie we spelen, we willen maximaal presteren. Zo ook in deze wedstrijd, waarin we voldoende kunnen leren over de mindere momenten in onze aanval. Hoewel we in deze wedstrijd niet onze best kant hebben laten zien in de aanval, zie je wederom dat dit team wel wil verdedigen. Daar ben ik trots op. Daarnaast waren de jongens wederom in staat om met de juiste mindset, energie en intensiteit te spelen. Dat dingen in de aanval niet altijd even goed gaan, daar kan ik als coach mee leven. Dat zijn dingen waar we aan kunnen werken, zolang de jongens altijd 100% geven.”

Scores: Loek 24, Luuk 22 (14 rebounds), Steijn 16, Wessel 13 (10 rebounds), Radvilas 13, Bob 11, Cid 9 en Thomas 2.