Datum: zondag 7 november 2021 · 16:30
Team: U16
Locatie: Sportzaal Houtkwartier, Leiden

U16 boekt goede overwinning

Het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen zondag tegen BC Triple Threat een goede overwinning geboekt. Via kwartstanden 24-24, 53-36, en 80-44 won het Leidse team uiteindelijk met 108-56.

Voor de wedstrijd werd benadrukt om met de juiste energie en intensiteit de wedstrijd te starten, en dat ook gedurende de hele wedstrijd na te streven. Zorg en Zekerheid Leiden begon goed aan de wedstrijd en startte met snelle 9-2 voorsprong. Helaas wisten de mannen dit niet goed genoeg vol te houden en werd het spel slordig. Makkelijke ballen werden gemist, onnodige turnovers werden gemaakt, slordigheden in de aanval en veel fastbreaks tegen resulteerden in een 24-24 stand aan het einde van het eerste kwart.

In het tweede kwart werden mooie aanvallen afgewisseld met nog steeds wat slordigheden in de verdediging. Zorg en Zekerheid Leiden roteerde bij vlagen te laat, waardoor er zowel open lay-ups als schoten werden weggegeven. En als er door de mannen strak werd verdedigd, werden de rebounds te makkelijk weggegeven en waren de losse ballen veelal voor Triple Threat. Desalniettemin sloot de Leidse formatie dit kwart af met een 53-36 voorsprong.

Tijdens de rust werd benadrukt dat er niks schortte aan hard werken en dat de energie goed was. Echter, de mannen waren niet in staat om zichzelf te belonen. De boodschap was vooral dat situaties in de verdediging sneller herkend moesten worden, er beter moest worden gerebound en dat het team aanvallend scherper moesten zijn in bepaalde situaties.

In het derde kwart schoot Zorg en Zekerheid Leiden uit de startblokken. Loek opende het kwart met een driepunter en binnen twee minuten zetten de mannen een 15-0 run neer, waardoor BC Triple Threat in een time-out moest vluchten. De verdediging stond als een huis, waardoor het team makkelijke scores afdwong. De mannen deden het reboundend beter en waren dit kwart wel in staat om de losse ballen te controleren. Diezelfde time-out leek weinig effect te hebben, want de mannen bleven maar doorgaan. Eind derde kwart: 80-44.

Het spelbeeld van het vierde kwart was voor een groot deel niet anders. De mannen bleven hard werken en sloten de wedstrijd verdienstelijk af met een 108-56 overwinning.

“Ik ben trots op de werklust van deze jongens.”, stelt coach Hong-Ching Tang. “Daar is niks aan te verwijten. Ik heb bij vlagen in de verdediging veel pressie gezien en aanvallend zowel mooie individuele als team-offenses gezien. Echter, we zijn nog niet constant genoeg. Het eerste kwart is daar een mooi voorbeeld van. We kunnen het nog niet 40 minuten lang opbrengen, dat is onze grootste uitdaging. We hebben hoge pieken maar nog te diepe dalen. We moeten leren om op momenten dat het minder goed loopt, ons nog steeds aan onze afspraken te houden en niet in de flow van de tegenstander mee te gaan. Dat is nog wat te vaak gebeurd, ook in deze wedstrijd.”

Scores: Loek 31, Luuk 18, Steijn 14, Sverre 10, Bob 10, Wessel 9, Radvilas 5, Cid 5, Luc 4 en Thomas 2.