Datum: zondag 31 oktober 2021 · 11:00
Team: U16
Locatie: Sportcentrum De Schaapskooi, Bemmel

U16 moeiteloos langs TBG Dragons

Na de overtuigende overwinning tegen Apollo Amsterdam, mochten de U16-mannen van Zorg en Zekerheid Leiden het op de vroege zondagochtend (11:00uur) opnemen tegen TBG Dragons. Dat het vroeg was, was te merken. Na een wat rommelig en stroef eerste kwart, won het Leidse team eenvoudig met 37-126 in Bemmel.

Waarbij de Leidse formatie tegen Apollo Amsterdam (ondanks wat slordig spel) uit de startblokken vloog, was het zondag anders. De eerste paar minuten van de wedstrijd waren wederom stroef en slordig. Makkelijke ballen werden niet afgemaakt, aanvallend werden verkeerde keuzes gemaakt en in de verdediging was het te slap. Hierdoor kon TBG Dragons te makkelijk bij de basket komen en te vrijuit spelen. Na een time-out van TBG Dragons begon het aan de Leidse zijde te lopen. De verdediging werd aangescherpt en aanvallend werden de ballen afgemaakt. Bij de stand van 6-8 zetten de Leidenaren flink gas om het eerste kwart af te sluiten met een 10-27 voorsprong.

Ook aan het begin van het tweede kwart was Zorg en Zekerheid Leiden nog niet altijd even scherp in de verdediging. Hierdoor opende TBG Dragons het tweede kwart met de eerste 7 punten. Maar daar bleef het dan ook voorlopig bij. Steijn antwoordde met een driepunter, waarna een 6-0 run volgde en TBG Dragons wederom in een time-out moest vluchten. Die time-out had weinig effect, want de Leidse formatie denderde door. De mannen verdedigden hard, maakten veel steals en waren daardoor in staat om veel fastbreaks te lopen. Eind tweede kwart: 20-59.

Waar Zorg en Zekerheid Leiden in de eerste helft wat opstartproblemen had, was hier in de tweede helft geen sprake van. De mannen begonnen scherp aan de tweede helft en openden het derde kwart meteen met een 11-0 run. Er werd wederom hard verdedigd, waardoor TBG Dragons in een time-out moest vluchten. Ook deze time-out kon de Leidse formatie niet afremmen. De voorsprong werd alleen maar verder uitgebouwd. Eind derde kwart: 27-87.

Het spelbeeld van het vierde kwart was niet anders. De verdediging werd nog extra aangetrokken, waardoor TBG Dragons moeilijk tot scoren kwam. Iedereen heeft lekker kunnen spelen en ook kwam iedereen aan scoren toe. De Leidse formatie sloot de wedstrijd sterk af met als gevolg een terechte overwinning: 37-126.

Scores: Loek 22, Wessel 21 (8 rebounds), Thomas 18, Luuk 18, Steijn 16, Cid 10, Sverre 10, Bob 8 en Luc 3.