Datum: zondag 24 oktober 2021 · 16:30
Team: U16
Locatie: Sportzaal Houtkwartier, Leiden

U16 wint probleemloos van Apollo

Het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde zondagmiddag tegen de formatie van Apollo Amsterdam. Waarbij Luuk tegen Heroes afwezig was, was hij er deze wedstrijd wel weer bij. Helaas kampt de Leidse formatie nog met wat blessures en moesten Radvilas (ziek) en Eise (knie) de wedstrijd laten schieten. Na een ruststand van 48-26 werd er uiteindelijk van Apollo gewonnen met 103-40.

Het eerste kwart schoot Zorg en Zekerheid Leiden uit de startblokken. Ondanks dat er in de verdediging bij vlagen veel druk werd uitgeoefend en er in de aanval snel werd gespeeld, waren er ook slordige momenten. Zo gaf de Leidse formatie nog te makkelijke rebounds weg en konden de mannen in de verdediging nog scherper zijn. Apollo kon hierdoor nog te makkelijk scoren. Desondanks stond er aan het einde van het eerste kwart een 29-14 voorsprong.

Het spelbeeld van het tweede kwart was niet anders. Zorg en Zekerheid Leiden kwam makkelijk toe aan scoren, maar was bij vlagen nog te slordig in de uitvoering van zowel de aanval als de verdediging. Echter, de toon was al wel gezet. De Leidse mannen gingen met een 48-26 voorsprong naar de kleedkamer.

Waarbij de Leidse formatie in de eerste helft in het algemeen scherper kon zijn, ging dit na de rust stukken beter. Snelle fastbreaks werden afgewisseld met mooie aanvallen. De voorsprong werd enkel alleen maar verder uitgebreid. Eind derde kwart: 66-35.

Het vierde kwart was niet anders. Zorg en Zekerheid Leiden weigerde gas terug te nemen en ging door met waar zij gebleven waren. Dat Apollo in het vierde kwart maar vijf punten wist te scoren, zegt genoeg. Eindstand: 103-40.

Scores: Luuk Kuiper 34 (24 rebounds), Loek van Zeil 26, Wessel Vankan 11 (8 rebounds), Thomas Ruijsenaars 10, Steijn Luykx 9, Bob van der Linden 6, Luc la Rose 4, Cid van Timmeren 2 en Sverre Woudstra 2.