Datum: zaterdag 16 oktober 2021 · 12:00
Team: U16
Locatie: De Maaspoort, Den Bosch

Gehavend U16 komt te kort in Den Bosch

Afgelopen zaterdag stond de strijd tussen de nog ongeslagen nummer 1 en 2 op het programma. Het beloofde in ieder geval een leuke en spannende pot basketbal op het hoofdveld van Heroes in de Maaspoort te worden, waarin beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Helaas was captain Luuk door omstandigheden afwezig en maakten de vele pijntjes in de ploeg het er niet makkelijker op, met als gevolg een terechte 77-70 nederlaag.

De start van de wedstrijd liep alles behalve soepel. Een soort over-focus zorgde voor acht keer onnodig balverlies in de eerste zes minuten en een achterstand van 11-4. Een time-out moest de heren even wakker schudden, maar had niet het gewenste effect. Wederom balverlies en de derde fout van Wessel leidde tot een 18-11 achterstand na het eerste kwart.

Ook de start van het tweede kwart is rommelig, er wordt veel gemist, de defense staat niet zoals normaal en we hebben teveel balverlies. Na zes minuten in dit tweede kwart staat het 34-17. Wederom moest coach Hong een time-out nemen die voor de ommekeer moest zorgen. Want als dit zo doorzet, wordt het een lelijke verliespartij. Dit keer leek de time-out wél het gewenste effect te hebben: twee steals van Steijn, mooie scores van Loek, Bob, Radvillas, Thomas en Steijn, een belangrijke driepunter van Sverre en slordig spel van de Bosschenaren lijken het tij te keren en zorgen voor 36-35 ruststand. De aansluiting is daar.

Het derde kwart start het team goed en neemt zelfs een voorsprong van 4 punten, maar het lukt Zorg en Zekerheid Leiden niet om uit te lopen. De teams zijn aan elkaar gewaagd en goede aanvallen worden aan weerszijden afgewisseld met balverlies en missers. Aan het einde van het derde kwart staat het 58-56.

In het vierde kwart blijkt de rotatie net even te klein en lijkt vermoeidheid toe te slaan. Zorg en Zekerheid Leiden mist onnodig en kan de lange center van Den Bosch (21 punten) niet stoppen. De Leidse formatie trekt helaas aan het kortste eind en de eerste verliespartij is een feit: 77-70.

“Gezien het wedstrijdbeeld en de situatie waar wij momenteel inzitten, is dit een terechte nederlaag. Wel heeft het team veerkracht en karakter getoond. Ondanks het verlies kunnen we wel met een opgeheven hoofd terug naar deze wedstrijd kijken. We zullen hier als team vooral van moeten leren”, was dan ook na afloop de reactie van coach Hong.

Scores: Loek 27, Steijn 19, Bob 9, Wessel 4, Radvillas 4, Sverre 4 en Thomas 3.

Aanstaande zondag komt Apollo op bezoek, een mooie kans voor het team om zich weer te bewijzen. Luuk is er dan weer bij en hopelijk zijn de heren dan weer fitter, zijn de duim, knieën en dijbeen van Radvillas, Luc en Cid weer hersteld en kan Eise hopelijk ook weer voorzichtig meedoen.