90-85

Datum: zaterdag 28 augustus 2021 · 16:00
Locatie: Winketkaai, Mechelen (Bel)

ZZ Leiden start oefencampagne met verlies

Zorg en Zekerheid Leiden heeft vanmiddag de eerste oefenwedstrijd met een kleine nederlaag afgesloten. In België was Kangoeroes Basket Mechelen met 90-85 te sterk voor de Leidse ploeg. De manschappen van Geert Hammink kenden een sterke start (16-28), maar keken bij rust ook al tegen een achterstand van vijf punten aan: 44-39.

Geert Hammink stuurde voor de eerste oefenwedstrijd het volgende vijftal als starters het veld op: Jamayro de Windt, Maarten Bouwknecht, Jhonathan Dunn, Arunas Mikalauskas en Asbjørn Midtgaard. Buiten Worthy de Jong werden de minuten in de eerste helft goed verdeeld. De Leidse ploeg opende sterk. Quincy Tjon Affo zorgde bij 16-28 voor de grootste voorsprong in de wedstrijd. Iedere speler kwam op het scoreformulier te staat, met uitzondering van Mees van ’t Hoff. Hij bleef zonder scores.

Kangoeroes Basket Mechelen wist in de eigen Winketkaai de open man achter de driepuntslijn echter goed te vinden. Bovendien werkten de Belgen hun drietjes tegen een hoog percentage af. Vlak voor de pauze kwamen de Belgen op voorsprong en dat leverde een 44-39 ruststand op.

Via twee driepunters en een and-1 van Dunn kwam de Leidse ploeg halverwege het derde kwart op gelijke hoogte: 52-52. Via een and-1 van Einaras Tubutis, driepunters van Dunn en De Jong plus een score van Marijn Ververs uit een steal werd het drie minuten voor het einde van het derde kwart 58-63 in Leids voordeel. Toch ging Kangoeroes Basket Mechelen met een 71-63 voorsprong (13-0 run) aan het laatste kwart beginnen.

Ondanks goed weerwerk van Midtgaard liepen de Belgen aan het begin van het vierde kwart weg naar een voorsprong van 15 punten (81-66). Via Midtgaard, Ververs en Mikalauskas kwam de Leidse ploeg terug tot 81-72. Tubutis en Dunn zorgden voor nog wat verre scores, waardoor de eindstand op 90-85 kwam te staan.

De kop is er dus af voor Zorg en Zekerheid Leiden. Komende woensdag vindt de volgende oefenwedstrijd plaats. In Herve treedt het keurkorps dan om 19.30 uur aan tegen Spirou Basket Charleroi.