56-93

Datum: woensdag 1 september 2021 · 19:30
Locatie: Rue Forges-les-Eaux, Herve Battice (Bel)

ZZ Leiden haalt uit in België

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de tweede oefenwedstrijd op Belgisch grondgebied in winst omgezet. In Battice werd ruim gewonnen van Spirou Basket Charleroi. Na een ruststand van 31-49 werd het uiteindelijk 56-93 voor de manschappen van Geert Hammink.

De Leidse ploeg opende met Marijn Ververs, Arunas Mikalauskas, Einaras Tubutis, Jhonathan Dunn en Asbjørn Midtgaard. Dit vijftal wist na zeven minuten een 12-21 voorsprong te bewerkstelligen. Toch was de marge na het eerste kwart slechts twee punten: 21-23.

Worthy de Jong zette Zorg en Zekerheid Leiden wederom op het goede spoor. Via 27-34 werd een ruststand van 31-49 bereikt. Vooral de hoge intensiteit waar de Leidse ploeg mee speelde, zorgde voor de nodige problemen bij de Belgische formatie.

Na vier minuten in het derde kwart werd wel duidelijk dat de formatie uit Charleroi niet terug in de wedstrijd zou komen. Zorg en Zekerheid Leiden consolideerde de voorsprong: 36-55. Daarna sloeg de Leidse ploeg nog een keer toe. Worthy de Jong speelde ouderwets goed. Jito Kok, de Nederlandse center van Charleroi, kwam er totaal niet aan te pas tegen Asbjørn Midtgaard en Luuk van Bree. Toen de rook aan het eind van het derde kwart was opgetrokken, gaf het scorebord 41-72 voor de Nederlandse kampioen aan.

Ook in het laatste kwart wist Zorg en Zekerheid Leiden de marge nog iets op te voeren. Na het laatste fluitsignaal kon de Leidse ploeg met een 56-93 winst huiswaarts keren. Vijf Leidse spelers eindigden in de dubbele cijfers. Worthy de Jong finishte met 23 punten, gevolgd door Jhonathan Dunn met 14 punten. Arunas Mikalauskas, Einaras Tubutis en Asbjørn Midtgaard waren ieder goed voor 12 punten.