74-94

Datum: zondag 26 januari 2020 · 17:00
Team: U18
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U18 verliest zicht op de play-offs

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden kon afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Landstede Hammers een grote stap zetten richting de play-offs. De belangrijke wedstrijd tegen de ploeg uit Zwolle ging echter met 74-94 verloren. Daardoor lijken de play-offs nu ver weg voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Afgelopen weekend werd er een zeer belangrijke pot gespeeld tegen Landstede Hammers uit Zwolle. Of de Leidse jongens zetten een grote stap richting play-offs of haken af voor de play-offs.

Iedereen was zich zeer bewust dat deze pot belangrijk was. De gespannen koppies bij de spelers waren veel betekenend. Vincent en Liam waren helaas nog geblesseerd, waardoor Filipos en Romano van U16 en Coen van de U18-2 op de bank mochten starten.

Het werd weer een echt gevecht op het scherp van de snede. Helaas liep Isai snel tegen wat fouten op, waardoor hij wat van slag was en niet lekker in zijn spel kwam. Manuel kreeg hierdoor de kans meer minuten te maken en maakte dat helemaal waar. Met een paar schitterende driepunters en goede passes was hij een van de smaakmakers van Zorg en Zekerheid Leiden.

Helaas waren Kevin en Senne ook niet op hun productiefst door samen 20 punten te scoren. Beide mannen moesten dan ook zeer hard werken aan beide kanten van het veld tegen het sterke Zwolle. Duko en Thomas weten allebei wel hun weg te vinden in fysiek zware wedstrijden. Duko werd zelfs topschutter met 23 punten en Thomas pakte 9 punten mee. Naast het scoren waren beide mannen weer van de opruimdienst. Alle gaatjes dichtlopen en scherp zijn blijft super belangrijk.

Koen was ook weer zeer actief, maar liep op het einde tegen een flinke hoofdpijn aan. Zoals altijd weer alles gevend voor het team kwam Koen nogal hard met zijn hoofd tegen de vloer aan, met een lichte hersenschudding tot gevolg. Het team liep in het tweede kwart tegen een flinke achterstand aan en ging de rust in met gebogen koppies.

Na de teamsessie in de pauze werd er met hernieuwde moed hard gestreden. In het derde kwart werd de stand zeer knap recht getrokken met echt goed basketbal. Helaas nam de zeer goede nummer 4 van Zwolle meteen het heft weer in handen. Zijn afstandsschoten gingen weer vallen en de voorsprong werd door Zwolle weer gerepareerd. Deze klap kwamen de Leidse jongens helaas niet meer te boven.

In het vierde kwart kwam Zorg en Zekerheid Leiden niet meer dichtbij. Wat de jongens ook probeerden, de ballen vielen niet meer. Zo werd het 74-94. Een plek in de play-offs lijkt nu ver weg voor het team. Maar nu er iets minder druk op de ketel komt, kunnen de boys misschien wel verrassende uitslagen gaan boeken. Er zijn vreemdere dingen gebeurd in de topsport zoals bijvoorbeeld Roger Federer die deze week zeven matchpoints overleefde.

Laten we dit mooie team blijven aanmoedigen en zorgen dat ze het seizoen met veel plezier uitspelen. Wie weet wat er dan nog uitkomt…….Komend weekend reist de ploeg af naar Weert voor de bekerwedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg.

En dan ben je net thuis en komt het vreselijke bericht binnen dat een van de mooiste basketbalspelers aller tijden, Kobe Bryant, is verongelukt tijdens een helikoptervlucht op weg naar een basketbalwedstrijd/training van zijn dochter. Kobe was voor velen een rolmodel en heeft veel spelers geïnspireerd om te gaan basketballen en door te zetten. Wat een groot gemis voor deze sport!