77-60

Datum: zondag 16 februari 2020 · 16:00

U21 revancheert zich

Na de verloren bekerwedstrijd van afgelopen woensdag trad het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden afgelopen zondagmiddag opnieuw aan tegen de Orange Lions Academy. Dit keer werd het een compleet andere wedstrijd. Na een ruststand van 40-27 was de winst dit keer wel voor de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden. Het werd 77-60.

Het aantal geblesseerde spelers bij Zorg en Zekerheid Leiden is inmiddels opgelopen naar vier. Helaas moest ook Lucas Kruithof de wedstrijd vanaf de bank bekijken wegens een blessure. In het eerste kwart was te zien dat de Leidse mannen gebrand waren op een revanche na de verloren bekerwedstrijd van woensdag. Halverwege het kwart was de stand nog gelijk (9-9), maar aan het eind van dit kwart was er een kleine voorsprong op het scorebord zichtbaar: 19-16.

In het tweede kwart werd er goed verdedigd en werd er goed als team gespeeld. Zes spelers wisten te scoren in dit kwart. Yaëll dos Santos Borges was goed op dreef en scoorde 11 van zijn 22 punten in dit kwart. De Leidse mannen gingen naar de kleedkamer met een voorsprong van 13 punten: 40-27.

Na de rust werd er nog een tandje bijgezet en bij een stand van 56-35 aan het eind van het derde kwart nam de coach van de Orange Lions nog een time-out. Het derde kwart eindigde met 58-38; een riante voorsprong voor de Leidse mannen.

In het vierde kwart was het invaller Thedros van Schie die gelijk scoorde. Coach Alpha Sow kon in dit kwart goed gebruik maken van zijn bankspelers. Ook de debuterende Thimo Speelman en Sedale Veira kwamen tot scoren. De wedstrijd eindigde in een prima overwinning: 77-60.

Coach Alpha Sow zag zijn team door hard werken en goed samen te spelen de winst binnenhalen. Het totaal aantal rebounds (54) stemde de coach ook zeer tot tevredenheid. Iedereen hield zich aan de gemaakte afspraken en dit heeft zeker bijgedragen aan deze overwinning.

Scores: Yaëll dos Santos Borges 22, Troy Koehler 11, Eloi Nimako 10, Mees van Leeuwen 10 (13 rebounds), Nezar Kanbier 7, Sedale Veira 5, Kasper van Osnabrugge 4, Tijmen de Haas 4, Thedros van Schie 2, Thimo Speelman 2.

De volgende wedstrijd is op vrijdagavond 21 februari om 21.00 uur tegen BV Noordkop in Den Helder.