62-74

Datum: woensdag 12 februari 2020 · 20:00

Onnodige bekeruitschakeling voor U21

Het U21 team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde woensdagavond in de Vijf Meihal de halve finale voor de beker tegen Orange Lions Academy. Omdat er in Amsterdam geen zaal beschikbaar was, werd er in Leiden gespeeld. Via een ruststand van 31-41 in het voordeel van de Orange Lions werd het uiteindelijk 62-74 en is het bekeravontuur voor de Leidse mannen voorbij.

Zonder drie nog steeds geblesseerde vaste spelers maar met drie spelers uit andere teams, gingen de Leidse mannen de strijd aan onder toeziend oog van vele bezoekers en een deel van de spelers van het heren 1 team. Vanaf het moment van de sprongbal was duidelijk te zien dat de mannen uit Amsterdam kwamen om te winnen. De eerste score van de Amsterdammers was gelijk een driepunter. Halverwege het eerste kwart moest coach Alpha Sow zijn mannen al bij elkaar roepen, omdat het niet lekker liep aan Leidse zijde. Alleen Troy Koehler, Lucas Kruithof en Mees van Leeuwen wisten te scoren in dit kwart. Kwartstand 8-25.

In het tweede kwart ging het wat beter. De mannen gingen strakker verdedigen en ook in de aanval ging het beter dan in het eerste kwart. Na een onsportieve fout op Kasper van Osnabrugge, die zijn vrije worpen goed benutte, was het verschil nog maar vier punten, maar deze achterstand werd niet verder ingelopen. Met tien punten achterstand (31-41) gingen de mannen de kleedkamer in en was er nog van alles mogelijk in de tweede helft van de wedstrijd.

Na de rust was er weinig verandering merkbaar. Veel balverlies, veel individuele acties en gebrek aan communicatie bij de Leidse mannen zorgden ervoor dat de Orange Lions de ruimte kregen om hun voorsprong verder uit te breiden. In het derde kwart maakte Kevin Jonathan, speler uit het U18-1 team van Zorg en Zekerheid Leiden, zijn debuut. Vol energie kwam hij het veld op en schoot één van zijn vrije worpen raak nadat er een fout op hem werd gemaakt. De Amsterdammers kregen opnieuw veel ruimte om driepunters te schieten en schoten er vele raak. Bij Zorg en Zekerheid Leiden liet Troy Koehler nog een mooie dunk zien, maar het lukte de Leidse mannen niet om dichterbij te komen. Het derde kwart eindigde met een stand van 45-58.

In het vierde kwart zou het dan toch moeten gebeuren, maar de mannen konden het niet voor elkaar krijgen om deze wedstrijd te winnen. Helaas geen bekerfinale voor de mannen van coach Alpha Sow. Eindstand 62-74.

Scores: Troy Koehler 13, Yaëll dos Santos Borges 11, Lucas Kruithof 10, Mees van Leeuwen 8, Eloi Nimako 6, Nezar Kanbier 4, Kevin Jonathan 3, Sedale Veira 3, Kasper van Osnabrugge 2 en Tijmen de Haas 2.

De volgende wedstrijd is op zondag 16 februari om 16.00 uur in de Vijf Meihal, opnieuw tegen de Orange Lions Academy, ditmaal voor de competitie.