85-62

Datum: zondag 2 februari 2020 · 16:00

Knappe winst voor U21

Het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen zaterdag in de Vijf Meihal tegen Basketbal Academie Limburg. Na een ruststand van 43-34 werd de wedstrijd door de Leidse mannen gewonnen met 85-62.

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden kampt met een aantal blessures. Zo is Rick van der Salm nog steeds geblesseerd en konden Bart van Rixtel en Jeffrey Hesseling door blessures ook niet meespelen. Na een eerbetoon aan de verongelukte Kobe Bryant kon de wedstrijd beginnen.

De Leidse mannen gingen gelijk fel van start, de sprongbal was voor Zorg en Zekerheid Leiden en Mees van Leeuwen scoorde gelijk zijn eerste punten. Eloi Nimako, Tijmen de Haas en Lucas Kruithof schoten er driepunters in en er was een klein gaatje geslagen. Het eerste kwart eindigde met een voorsprong van 10 punten (24-14).

Het tweede kwart begon met een driepunter van Tijmen de Haas. Ook Basketbal Academie Limburg schoot twee driepunters raak, maar de voorsprong bleef ook in dit kwart voor de Leidenaren. Toen de mannen naar de kleedkamer gingen, stond er 43-34 op het scorebord.

De Leidse mannen kwamen na de rust niet zo scherp uit de kleedkamer. De mannen uit Limburg waren wel scherp en met een 0-7 run werd hun achterstand verkleind naar twee punten (43-41). Coach Alpha Sow nam een time-out om zijn mannen weer scherp te krijgen. Dit bleek te helpen, want Mees van Leeuwen dunkte na 2,5 minuut spelen in dit kwart de eerste punten voor Zorg en Zekerheid Leiden op het bord. Lucas Kruithof en Eloi Nimako knalden er drie driepunters in en Nezar Kanbier had weer een typische Nezar-score. Aan het eind van het derde kwart hadden de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden weer een kleine voorsprong: 60-55.

In het vierde kwart werd de verdediging flink aangescherpt, maar hierdoor kwamen sommige spelers wel verder in foutenlast. In dit kwart waren het Kasper van Osnabrugge, Yaëll dos Santos Borges en Eloi Nimako die vanaf de driepuntslijn de punten binnen haalden en ook Troy Koehler scoorde drie punten door een and-1. De mannen uit Limburg kwamen nauwelijks meer tot scoren (zeven punten in het vierde kwart), want de Leidse verdediging zat goed dicht. In de laatste minuut kwamen Isai Sow, Sedale Veira en Thedros van Schie ook nog binnen de lijnen. De wedstrijd werd afgesloten, na nog twee rake vrije worpen van Lucas Kruithof, met een 85-62 overwinning.

Coach Alpha Sow gaf te kennen dat hij heel trots was op zijn spelers. De voorsprong aan het einde van het eerste kwart werd niet meer weggegeven en het hele team bleef hard werken en samen spelen voor deze overwinning.

Scores: Eloi Nimako 22, Lucas Kruithof 13, Mees van Leeuwen 13, Yaëll dos Santos Borges 9, Tijmen de Haas 8, Kasper van Osnabrugge 7, Troy Koehler 7, Nezar Kanbier 6.

De volgende wedstrijd is op zondag 9 februari om 16.00 in Amsterdam tegen BC Apollo.