69-97

Datum: zaterdag 25 januari 2020 · 16:15
Locatie: Sportboulevard, Dordrecht

Moeiteloze winst voor U21

Het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen zaterdagmiddag in een zeer koude sporthal bij Rowic in Dordrecht. Na een ruststand van 24-38 stond er aan het eind van de wedstrijd 69-97 op het scorebord. In deze wedstrijd speelde Troy Koehler niet mee, omdat hij met het heren 1 team in Zwolle was. Gelukkig kon er wel weer een beroep worden gedaan op Eloi Nimako.

De mannen van Zorg en Zekerheid Leiden begonnen rustig aan de wedstrijd. Er werd in het eerste kwart niet veel gescoord aan beide kanten, er werd goed verdedigd door beide teams. Dit kwart werd met 10-16 afgesloten.

In het tweede kwart werd de kleine voorsprong door Zorg en Zekerheid Leiden vergroot en hadden alle spelers al de nodige minuten gemaakt. De ruststand was 24-38.

Na de rust werd scherp gestart en was het halverwege het derde kwart 31-53. In de tweede helft van het derde kwart was de verdediging duidelijk minder goed georganiseerd, waardoor Rowic makkelijk kon scoren. Dit kwart werd net aan gewonnen (24-26), Na drie kwarten spelen was het verschil 16 punten in het voordeel van de Leidse mannen. Stand eind derde kwart: 48-64.

In het vierde kwart werd er nog even gas gegeven door de Leidse mannen om de honderd punten te halen, maar dit lukte net niet. De meegereisde Leidse fans zagen de mannen in Dordrecht winnen met 69-97.

Coach Alpha Sow kon iedereen laten spelen en zag weer de nodige aandachtspunten voor de komende trainingen.

Scores: Mees van Leeuwen 20, Tijmen de Haas 17, Yaëll dos Santos Borges 15, Lucas Kruithof 13, Bart van Rixtel 9, Kasper van Osnabrugge 8, Nezar Kanbier 7, Eloi Nimako 4, Jeffrey Hesseling 2 en Sedale Veira 2.

De volgende wedstrijd is op zondag 2 februari om 16.00 in de Vijf Meihal tegen Basketbal Academie Limburg.