80-67

Datum: zondag 19 januari 2020 · 16:00

U21 wint eerste thuiswedstrijd in 2020

Het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen zondagmiddag in de Vijf Meihal tegen Heroes Den Bosch. Na een ruststand van 31-36 werd het uiteindelijk 80-67 voor de Leidse mannen, die overigens nog steeds niet compleet waren.

De mannen uit Den Bosch gingen vol overtuiging van start en de eerste scores waren dan ook voor de tegenstanders. Zij zorgen gelijk voor 0-9 op het scorebord. Pas na vijf minuten gespeeld te hebben, kwamen de eerste punten voor Zorg en Zekerheid Leiden, door een dunk van Troy Koehler, op het scorebord. Na deze dunk ging het een stuk beter en werd de achterstand enigszins ingelopen en nam de coach van Heroes Den Bosch een time-out. Het eerste kwart eindigde met 13-18.

In het tweede kwart was het na één minuut spelen weer gelijk (18-18), maar de Leidse mannen namen in dit kwart nog geen voorsprong ondanks een aantal scores van Mees van Leeuwen en weer een dunk van Troy Koehler. Bij rust was het verschil nog steeds vijf punten in het voordeel van de Bosschenaren.

De mannen van Zorg en Zekerheid Leiden kwamen goed uit de kleedkamer. Lucas Kruithof speelde een zeer goed derde kwart en ook in dit kwart kwam Troy Koehler weer door met een lekkere dunk. De coach van New Heroes nam een time-out. maar dit had niet het gewenste effect. Er werd strak verdedigd door de Leidse mannen en ook de aanval ging beter lopen. Aan het eind van het derde kwart was de stand 53-46.

In het vierde kwart werd er nog beter samen gespeeld en was het verschil na twee minuten spelen opgelopen tot 10 punten. Yaëll dos Santos Borges scoorde in dit kwart meer dan de helft van zijn 15 punten en ook Sedale Veira kwam tot scoren. In de laatste seconden van de wedstrijd schoot Jeffrey Hesseling nog een driepunter raak, waarmee de eindstand kwam op 80-67.

Coach Alpha was gematigd tevreden. “De eerste helft van de wedstrijd was niet zo best, maar na de rust was het speelbeeld gelukkig een stuk beter.”

Scores: Yaëll dos Santos Borges 15, Mees van Leeuwen 14, Lucas Kruithof 13 (11 rebounds), Troy Koehler 11, Bart van Rixtel 6, Nezar Kanbier 5, Tijmen de Haas 5, Sedale Veira 4, Kasper van Osnabrugge 4 en Jeffrey Hesseling 3.

De volgende wedstrijd is tegen Rowic op zaterdag 25 januari in Dordrecht.