98-56

Datum: vrijdag 10 januari 2020 · 21:15
Locatie: Vinkhuizen, Groningen

U21 verliest in Groningen

Het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen vrijdag in Groningen tegen de mannen van Donar. Rick van der Salm (nog steeds geblesseerd) en Eloi Nimako (geschorst) speelden niet mee. Na een ruststand van 48-32 werd het uiteindelijk 98-56.

Donar opende sterk. In korte tijd stond het 18-8 en was er een time-out nodig om de Leidse mannen bij de les te krijgen. De Leidse mannen kwamen goed terug. Aan het eind van het eerste kwart was de achterstand verkleind naar drie punten: 24-21.

Het verschil werd in het tweede kwart echter weer groter. Het duurde ongeveer drie minuten voordat de Leidse mannen scoorden en in die tijd hadden de fysiek spelende Groningers al de nodige ballen raak geschoten. De stand bij rust was 48-32.

Na wat problemen met een defecte schotklok kon men beginnen met de tweede helft van de wedstrijd. Ook in dit kwart duurde het weer drie minuten voordat Zorg en Zekerheid Leiden scoorde. Het was de sterk spelende Lucas Kruithof die twee punten maakte door zijn beide vrije worpen te verzilveren. Halverwege het derde kwart was coach Alpha Sow nogmaals genoodzaakt een time-out te nemen om zijn mannen toe te spreken. De Groningers liepen nog verder uit tot 67-45 aan het eind van het derde kwart.

In het vierde kwart was de koek helemaal op bij de Leidse mannen. Er werden slechts 11 punten gescoord, terwijl de Groningers wel flink bleven scoren. Uiteindelijk stond er een beschamende 98-56 op het scorebord na vier kwarten.

Je kunt je afvragen wat de oorzaak was van dit ruime verlies: de lange reis naar het hoge noorden, de vakantie of het feit dat er wederom niet als team werd gespeeld en sommige spelers gefrustreerd raakten. Coach Alpha Sow was uiteraard niet tevreden met het resultaat. De komende weken zal er uit een heel ander vaatje getapt moeten worden om een play-off plek te behouden.

Scores: Lucas Kruithof 28, Yaëll dos Santos Borges 9, Bart van Rixtel 5, Kasper van Osnabrugge 5, Mees van Leeuwen 4, Tijmen de Haas 3, Nezar Kanbier 2.

De volgende wedstrijd is tegen Heroes Den Bosch op zondag 19 januari om 16.00 uur in de Vijf Meihal.