64-109

Datum: vrijdag 21 februari 2020 · 21:00
Locatie: De Slenk, Den Helder

U21 wint eenvoudig in Den Helder

Het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden vertrok afgelopen vrijdag al vroeg vanuit Leiden om in Den Helder voorafgaand aan de wedstrijd gezamenlijk te gaan eten. Na een heerlijke pasta stonden de Leidse mannen goed voorbereid op het veld. Bij rust was de voorsprong al ruim: 30-57. Het werd uiteindelijk 64-109 voor het team van coach Alpha Sow.

Kasper van Osnabrugge zette direct de eerste zeven punten voor Zorg en Zekerheid Leiden op het scorebord. Eloi Nimako gooide er achter elkaar driepunters in en kwam ook nog lekker door met een dunk. Halverwege het eerste kwart was het al 6-15 en aan het eind van het kwart het verschil al 23 punten: 15-38.

In het tweede kwart zakte het voortreffelijke spel van de Leidse mannen iets in en daarom nam coach Alpha Sow bij een stand van 30-49 een time-out. De verdediging werd weer goed neergezet en de mannen van BV Noordkop kwamen hierdoor in dit kwart niet meer tot scoren. Ruststand: 30-57.

In het derde kwart vlogen de drietjes weer om de oren. Eloi Nimako, Kasper van Osnabrugge (twee) en Tijmen de Haas schoten feilloos raak en Troy Koehler dunkte. Na drie kwarten gespeeld te hebben, was het wel duidelijk dat de punten mee naar Leiden zouden gaan: 46-79.

Het laatste kwart werd een formaliteit en opnieuw werden er een hoop drietjes raak geschoten, dit keer door Nezar Kanbier, Troy Koehler, Yaëll Dos Santos Borges en drie keer door Eloi Nimako (totaal 7 driepunters deze wedstrijd). Het aanwezige publiek werd in dit kwart nogmaals getrakteerd op een lekkere dunk van Troy Koehler. Ook dit kwart werd ruim gewonnen door de Leidse mannen. De eindstand werd 64-109.

Coach Alpha was zeer tevreden en gaf zijn spelers complimenten over het prima samenspel. Komende week wordt er doorgetraind ter voorbereiding op de (inhaal)wedstrijd tegen BC Apollo.

Scores: Eloi Nimako 31, Kasper van Osnabrugge 19, Tijmen de Haas 13, Troy Koehler 11, Yaëll dos Santos Borges 11, Mees van Leeuwen 6, Nezar Kanbier 5, Sedale Veira 4, Thedros van Schie 5, Thimo Speelman 4.

De volgende wedstrijd is op zondag 1 maart om 17.00 uur tegen BC Apollo in Amsterdam.