105-67

Datum: zondag 15 september 2019 · 16:00
Team: Eredivisie
Locatie: Vijf Meihal, Leiden

Statistieken

ZZ Leiden haalt uit op Open Dag

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de jaarlijkse Open Dag, waarop weer een wedstrijd aan het programma was toegevoegd, afgesloten met een duidelijke zege op een incompleet Apollo Amsterdam. Na 10 minuten stond het al 33-12 voor de Leidse ploeg. Via een ruststand van 58-30 werd de laatste thuiswedstrijd uit de voorbereiding met 105-67 gewonnen.

De spelers van Zorg en Zekerheid Leiden waren al vroeg actief in de Vijf Meihal. De oefenwedstrijd tegen Apollo Amsterdam stond gepland voor vier uur, maar even voor enen stonden al 120 kinderen in de zaal. Zij zouden in het kader van de Open Dag een clinic krijgen van de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden. Van klein tot groot genoten de kinderen. Het plezier spatte er van af en dat gold ook voor de spelers.

Na de clinic, die een uur duurde, was het tijd voor de handtekeningensessie. Bij de jongste jeugd was Worthy de Jong dé favoriet, maar als je de kans krijgt om handtekeningen te scoren van alle spelers en coaches maak je daar natuurlijk gretig gebruik van. Wie klaar was met het verzamelen van handtekeningen kon in de hoek van de zaal een ijsje halen. Tot slot was er aan de ene kant van de hal een tekentafel, aan de andere kant was er een skill test.

En dan was er dus nog de wedstrijd. Apollo Amsterdam was verre van compleet en had het dan ook moeilijk tegen de Leidse ploeg. Jarvis Williams was weer in staat om te spelen en Drago Pasalic stond klaar om zijn eerste minuten in Leidse dienst te maken.

Rolf Franke stuurde het vijftal Worthy de Jong, Josh Cunningham, Sergio de Randamie, Braxton Huggins en Tayler Persons als starters het veld in. Cunningham, die nog niet al te veel had laten zien, had er zondagmiddag zin in. De Amerikaan tekende hoogstpersoonlijk voor de eerste negen punten: 9-2 na twee minuten spelen. Binnen vijf minuten moest Patrick Faijdherbe zijn mannen al naar de kant halen, want de Leidse ploeg was doorgedenderd naar 20-4.
Persons liet fraaie staaltjes ballhandling zien, De Jong dunkte achterwaarts nadat hij de bal veroverd had en Huggins knalde van afstand raak. Na de time-out bood Apollo wel beter weerwerk, maar na onder meer twee scores van Williams stond het na tien minuten spelen 33-12.

De opening van het tweede kwart was voor Apollo, maar al snel hervond Zorg en Zekerheid Leiden zich. Huggins dunkte na een steal, waarna Cunningham een pick & roll met Huggins dunkend kon afronden. De laatste score van de eerste helft was een doordunk van Cunningham, die de eerste helft al met 19 punten afsloot. Ruststand: 58-30.

In de tweede helft werd het verschil al snel boven de 30 punten getild, mede dankzij driepunters van Huggins, De Randamie en De Jong. De highlights kwamen vooral op naam van het duo De Jong-Cunningham, waarbij De Jong de alley-oop pass verzorgde en Cunningham de pass op maat in een dunk omzette. Er was ook nog een alley-oop pass van Huggins op Williams, maar deze dunk ketste van de ring af. Na drie kwarten gaf het scorebord 82-50 aan.

Driepunters van Pasalic (twee stuks) en Troy Koehler zorgden voor het grootste verschil: 95-50 na drie minuten spelen in het laatste kwart. Tot grote vreugde van het team wist Twan Polman drie minuten voor tijd ook nog te scoren. Uiteindelijk eindigde het duel bij 105-67.

Zorg en Zekerheid Leiden speelt deze week nog twee oefenwedstrijden in Italië. Volgende week zondag begint het echte werk met de strijd om de SuperCup, als de ploeg het in Zwolle opneemt tegen Landstede Hammers Zwolle.

Scores ZZ Leiden: Cunningham 25, Williams 16, Persons 16 (8 assists), Huggins 14 (6 assists), De Jong 10 (6 assists), Pasalic 8, De Randamie 5, Koehler 5, Ververs 4 en Polman 2.