89-86

Datum: woensdag 11 september 2019 · 18:00
Locatie: Edel-optics.de Arena, Hamburg (Duitsland)

Kleine nederlaag ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft vanavond een kleine nederlaag geleden tegen Hamburg Towers, de club van Yannick Franke. Het verschil werd al in het eerste kwart gemaakt: 31-22. De Leidse club kwam nog wel terug, maar niet voldoende: 89-86.

Zorg en Zekerheid Leiden kon in Hamburg wederom niet in de sterkst mogelijke opstelling aantreden. Drago Pasalic en Jarvis Williams moesten dit duel nog aan zich voorbij laten gaan. Derhalve startte coach Rolf Franke met Worthy de Jong, Tayler Persons, Braxton Huggins, Josh Cunningham en Sergio de Randamie. Cunningham zou uiteindelijk de volle 40 minuten binnen de lijnen blijven.

In de openingsfase kreeg de Leidse ploeg bij een stand van 4-2 een 7-0 run om de oren. Vooral in de paint kon de Duitse formatie veelvuldig scoren. Het was aan Persons te danken dat Zorg en Zekerheid Leiden in het eerste kwart toch nog iets dichterbij kon komen. De Amerikaanse spelmaker scoorde 12 van zijn 22 punten in de eerste 10 minuten. Via een 6-0 run kwam Zorg en Zekerheid Leiden terug tot 26-21, maar Hamburg sloot het kwart af met vijf punten op rij voor 31-22.

In de tweede periode liep Hamburg Towers weg naar een voorsprong van 13 punten: 49-36. In dit kwart kreeg De Jong het ook op zijn heupen. Daardoor wist de Leidse ploeg de schade bij rust te beperken tot negen punten: 51-42.

Hamburg Towers leek de wedstrijd na rust vrij snel te willen beslissen. Mede door een 10-0 run kwamen de Duitsers op een 61-42 voorsprong te staan. De Jong bleef echter scoren en hij kreeg steun van Huggins. Zorg en Zekerheid Leiden antwoordde met een 9-0 run om de marge terug te brengen naar 10 punten: 61-51. In de laatste minuten haalde de Leidse ploeg nog wat van de achterstand weg: 67-61.

In het vierde kwart deed Marijn Ververs van zich spreken. Stond de Leidse guard na drie kwarten op één rake driepunter, in het slotkwart gooide hij er nog twee bommetjes en pakte ook nog een normale score mee. Ververs eindigde op 11 punten, zonder ook maar een enkele keer te missen. Zorg en Zekerheid Leiden slaagde er uiteindelijk niet in om alsnog de winst te pakken. Met een kleine nederlaag van 89-86 kon de Leidse ploeg aan de terugreis beginnen.

Scores: Worthy de Jong 25 (12 rebounds, 5 assists), Tayler Persons 20 (5 assists), Braxton Huggins 22 (7 rebounds), Marijn Ververs 11, Josh Cunningham 5 (6 rebounds), Sergio de Randamie 3 (3 blocks). Troy Koehler kwam niet tot scoren.