78-70

Datum: dinsdag 17 september 2019 · 20:00
Locatie: PalaFerraris, Casale Monferrato (Italië)

ZZ Leiden verliest in Italië

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de eerste oefenwedstrijd in Italië met een nederlaag afgesloten. Novipiù Junior Casale sloeg voor rust een gaatje en wist dat, ondanks aandringen van de Leidse formatie, tot het einde toe vast te houden. Het werd uiteindelijk 78-70.

Zorg en Zekerheid Leiden trad zonder Rolf Franke in Italië. Vanwege werkzaamheden was de hoofdcoach in Nederland achtergebleven en werden de honneurs waargenomen door assistent-coach Ferry Steenmetz.

De Leidse ploeg opende met Worthy de Jong, Tayler Persons, Braxton Huggins, Josh Cunningham en Sergio de Randamie. Zorg en Zekerheid Leiden wist in het eerste kwart gelijke tred met de Italianen te houden. Het verschil na tien minuten was nog minimaal: 21-18. Huggins had het naar zijn zin en knalde er twee drietjes in.

Ook in het tweede kwart ging het lang gelijk op. Tot de laatste vijf minuten voor de pauze. Zorg en Zekerheid Leiden forceerde iets teveel in aanvallend opzicht. Novipiù Junior Casale maakte daar gretig gebruik van. Via een 13-4 run werd een ruststand van 43-34 bereikt. Huggins had reeds 12 punten achter zijn naam staan. Hij werd gevolgd door De Jong met 8.

Na de pauze wisten de Italianen de Leidenaren op afstand te houden. Bij 52-38 leek het verschil grotere vormen aan te nemen, maar Zorg en Zekerheid Leiden gaf zich niet zo maar gewonnen. Huggins was succesvol van achter de driepuntslijn, terwijl Cunningham een alley-oop pass van Huggins afdunkte. Dit voorkwam echter niet dat Zorg en Zekerheid Leiden, dat zonder Drago Pasalic speelde, het derde kwart afsloot met een 60-53 achterstand.

In het laatste kwart kwam Zorg en Zekerheid Leiden heel dichtbij. Na een score vanuit de post van Persons werd het 64-62. De Leidse ploeg kreeg zelfs de kans op de gelijkmaker, maar balverlies werd aan de andere kant meteen afgestraft. Wat ook niet meehielp, was dat Worthy de Jong vier van zijn vijf vrije worpen in het laatste kwart miste. Uiteindelijk moest de Leidse ploeg zich toch gewonnen geven: 78-70.

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Braxton Huggins 19, Worthy de Jong 13, Jarvis Williams 10 (7 rebounds), Tayler Persons 10 (5 assists), Josh Cunningham 9, Sergio de Randamie 7 en Marijn Ververs 2.