96-49

Datum: vrijdag 21 december 2018 · 21:15
Locatie: Vinkhuizen, Groningen

U21 krijgt afstraffing van koploper

Op vrijdagavond 21 december mocht het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden om 21.15 uur aantreden in Groningen tegen Donar. De afgelopen jaren was dat voor de jeugd van Leiden meestal wel een lastige wedstrijd, maar dat kwam meer door de afstand dan door de tegenstander. Sinds vorig jaar waait er een andere wind bij het jeugdbeleid van Donar en dat is terug te zien in de resultaten: vorig jaar haalde U24 de play-offs en dit jaar staan ze fier bovenaan. Het was alsof de jongens van Zorg en Zekerheid Leiden al met de kerstvakantie bezig waren. Vanaf de eerste seconde was Donar de bovenliggende partij. Uiteindelijk stopte de teller net onder de 100: 96-49.

Over de wedstrijd kunnen we dit keer vrij kort zijn. Donar begon goed, combineerde makkelijk en scoorde de ene bal na de andere. Zorg en Zekerheid Leiden stelde daar verdedigend en aanvallend weinig tegenover en kwam niet tot goede uitgespeelde kansen. Binnen enkele minuten stond het 10-0 voor Donar en werd er een time-out genomen. Dat leidde uiteindelijke wel tot enkele scores bij Zorg en Zekerheid Leiden, maar ook Donar bleef gestaag doorgaan met scoren. Toen de kruitdampen na het eerste kwart waren opgetrokken stond het 31-13.

Het tweede kwart liet eenzelfde beeld zien. Ook de bank van Donar scoorde er lustig op los. Bij Zorg en Zekerheid Leiden stond de verdediging nog steeds niet goed, werden aanvallend niet de normale patronen gelopen en ontbrak het aan vechtlust. Met 56-24 werd de rust ingegaan.

Het derde kwart eindigde in 78-41 en de vraag was of Donar de 100 ging halen. Dat lukte uiteindelijk net niet. De eindstand was 96-49. Te veel jongens gaven vandaag niet thuis. Het werd een lange rit terug naar Leiden…

Coach Robert van Osnabrugge: “We zijn niet alleen op alle facetten van het basketbalspel, maar helaas ook op inzet en intensiteit volledig door Donar afgetroefd. Een wedstrijd verliezen van een sterkere tegenstander is niet erg, mits er maar wel alles aan gedaan is om dit te voorkomen. Vandaag is dat duidelijk niet het geval geweest en dat is een kwalijke zaak. Inzet en intensiteit zijn juist onze sterke punten. En als we dit niet kunnen opbrengen, dan hebben we het tegen iedere tegenstander moeilijk.”