48-95

Datum: zondag 24 maart 2019 · 17:00
Locatie: Sportcentrum Arcus, Wijchen

U21 wint ruim van Dragons

In de week voor de bekerfinale tegen Harlemlakers mocht het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden op zondagmiddag 'op verplaatsing' - zoals onze Zuiderburen dat zo mooi zeggen - naar Wijchen. Dragons neemt de een na laatste plaats in, in de DTL. Maar dat wil niet zeggen dat ze hun huid niet duur verkopen. Het eerste kwart start Dragons goed. Het tweede kwart loopt Zorg en Zekerheid Leiden iets uit en in de tweede helft wordt dit voortgezet, wat leidt tot een ruime overwinning: 48-95.

Deze wedstrijd moet Lucas Kruithof gedwongen op de bank plaats nemen wegens een blessure. De wedstrijd begint drie kwartier later doordat de voorafgaande U18 wedstrijd flink uitloopt. U21 heeft op het andere veld al flink warm gelopen. En het lijkt wel alsof de jongens dat iets te lang of enthousiast hadden gedaan gezien de wat slappe start. Dragons neemt brutaal de leiding en het initiatief en Zorg en Zekerheid Leiden komt slechts moeizaam tot scoren. Uiteindelijk wordt aan het eind van het eerste kwart toch enkele malen de basket gevonden en staat er 14-14 op het scorebord.

Helaas moet Dragons het tweede kwart starten zonder een van hun betere spelers die uitvalt met een stevige schouder- of sleutelbeenblessure. Zorg en Zekerheid Leiden komt steeds beter in de wedstrijd en weet makkelijk inside te scoren. Ook wordt er sneller gespeeld en gepasst, waardoor er ook makkelijke breaks gelopen kunnen worden. De eerste helft eindigt met 10 punten voorsprong: 29-39.

De tweede helft wordt geopend met een driepunter van Twan Polman. Daarna gaat het hard met de scores. Het derde kwart wordt afgesloten bij de stand 39-61. Het vierde kwart wordt er makkelijk gepasst en gelopen. Dit kwart wordt gewonnen met 9-34. De teller stopt daardoor bij 48-95.

Op deze manier wordt er stevig zelfvertrouwen getankt voor de bekerfinale op zaterdag 30 maart in Bemmel tegen Harlemlakers.