71-80

Datum: zondag 3 februari 2019 · 17:30

U21 verliest van nummer 2 Apollo

Zondagavond mocht het talententeam van Zorg en Zekerheid (nummer 3 in de DTL competitie) aantreden tegen de nummer 2, Apollo uit Amsterdam. Uit was in de eerste competitiehelft nipt verloren van Apollo na een spannende wedstrijd. Het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden was dus gebrand op revanche. Het ging in de wedstrijd drie kwarten gelijk op. In de laatste minuten kon Apollo echter makkelijk weglopen en werd verloren met 71-80.

Deze wedstrijd deed niet alleen Thijmen de Haas mee als bankspeler, maar was ook Marijn Ververs toegevoegd aan de selectie. Apollo startte de wedstrijd sterk en scoorde redelijk makkelijk inside. Onder andere vanuit een aantal aanvallende rebounds. Zorg en Zekerheid Leiden scoort vervolgens ook een aantal maal, zowel van binnen als buiten de bucket. De wedstrijd gaat halverwege het kwart redelijk gelijk op. De Leidse ploeg blijft echter moeite houden met de fysiek sterke tegenstander en na het eerste kwart staat het dan ook 11-17.

Tijd voor de jongens om de rug te rechten. De verdediging sluit wat beter en er vallen ook wat meer ballen in. Mees van Leeuwen, uiteindelijke topscoorder met 14 punten, komt enkele malen goed door. Bij Apollo vallen er achter elkaar twee driepunters binnen. Zorg en Zekerheid Leiden weet dit kwart te winnen en na de eerste helft staat er een stand van 35-33 op het scorebord en is alles nog open.

Het derde kwart laat een close game zien. Apollo heeft af en toe dreiging van buiten, maar scoort vooral inside, waarbij Malevy Leons ongrijpbaar blijft. Zorg en Zekerheid Leiden recht de rug en weet af en toe goed inside te gaan. Het wapen van de driepunter staat deze wedstrijd helaas niet op scherp. Vermeldenswaardig is dat de coach van Apollo zijn tweede technische fout ontvangt en de zaal moet verlaten. Via een 46-44 eindigt dit kwart in 56-55. En komt het dus aan op het laatste kwart.

Zorg en Zekerheid Leiden begint goed, maar al snel weet Apollo weg te lopen via snel spel en snelle inside scores. De Leidse formatie weet hier helaas weinig tegenover te stellen. De aanvallen stokken en er worden geen goede schoten meer genomen. Met vijf minuten te spelen staat Leiden 8 punten achter: 62-70. Wel een pittige opgave, maar nog niets verloren natuurlijk. Zorg en Zekerheid Leiden probeert wat terug te doen via driepunters of door naar het bord te gaan. Helaas valt er in deze fase van de wedstrijd weinig raak. Het lijkt er op dat de jongens aan het eind van de wedstrijd berusten in het verlies. Er wordt niet meer aangezet en Apollo weet aan de andere kant wel makkelijk te scoren. Eindstand: 71-80.

Coach Robert van Osnabrugge: “In de eerste helft geven we te makkelijk aanvallende rebounds weg. Aanvallend spelen we te statisch en nemen we slechte schoten. De ballen vallen er vandaag echter gewoon niet in. In het vierde kwart konden we hun een-tegen-een niet meer stoppen en verliezen we de wedstrijd. Het is dan ook de verdienste van Apollo dat ze vandaag gewonnen hebben; zij spelen net iets fysieker en verdedigen net iets harder. Er is vandaag echter nog geen man over boord na het verlies. Winst was mooi geweest, maar we hoefden deze wedstrijd niet perse te winnen. Tegen onze naast concurrenten voor de play-off plekken moet dat straks echter wel.”