69-80

Datum: vrijdag 25 januari 2019 · 21:00
Locatie: Alexanderhal, Rotterdam

Gelijkmatige winst van U21

Voor het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden stond afgelopen vrijdagavond een uitwedstrijd in de Alexanderhal in Rotterdam op het programma. In de thuiswedstrijd werd gewonnen, maar bleek Rotterdam Basketbal wel taai te zijn. Zorg en Zekerheid Leiden was dus gewaarschuwd. Na een achterstand aan het eind van het eerste kwart nam de Leidse formatie in het tweede kwart een voorsprong die niet meer weg werd gegeven. Ver boven de tienpuntengrens kwam het echter niet. Uiteindelijk werd gewonnen met 69-80.

Aan het begin van het eerste kwart neemt Zorg en Zekerheid Leiden met rustig en constant spel een voorsprong. Na vijf minuten staat het 4-11. Rotterdam komt vanaf dat moment echter steeds beter in de wedstrijd. Zorg en Zekerheid Leiden verzuimt de verdediging dicht te gooien en binnen een mum van een tijd is Rotterdam naast de Leidse ploeg gekomen en heeft zelfs een voorsprong genomen.

In het tweede kwart start Zorg en Zekerheid Leiden weer scherp en komt langszij. Het spel van beide ploegen blijft rommelig, wat ook blijkt uit het hoge aantal turnovers (25 voor Rotterdam en 21 voor Zorg en Zekerheid Leiden). De bezoekers hebben net het betere van het spel en komen iets makkelijker tot scoren. Aan het eind van de eerste helft staat het 31-38.

De voorsprong wordt langzaam uitgebouwd tot 38-55. Een grotere voorsprong zit er vanavond niet in. Het derde kwart wordt afgesloten met 53-62.

Rotterdam Basketbal probeert het nog in het vierde kwart. De voorsprong van Zorg en Zekerheid Leiden is dan echter te groot (steeds rond de 10 punten). Een press van Rotterdam leidt echter wel tot enkele malen knullig Leids balverlies. In de laatste minuten weten de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden het hoofd toch koel te houden en de wedstrijd op slot te gooien: 69-80. Daarmee worden de broodnodige punten mee naar huis genomen. Topscorer vandaag is Troy Koehler, die weer helemaal terug is na zijn blessure.