111-61

Datum: zaterdag 19 januari 2019 · 18:00

U21 passeert de honderd tegen Triple Threat

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden mocht zaterdag aantreden tegen de hekkensluiter, Triple Threat, dat in deze competitie nog niet heeft gewonnen. Ook deze keer viel er een groot verschil te noteren. Met 111-61 behaalde Zorg en Zekerheid Leiden haar grootste overwinning dit seizoen.

Troy Koehler mag na een langdurige blessure weer minuten maken, terwijl Kasper van Osnabrugge na een stevige enkelblessure ook weer kan spelen. Net als de vorige wedstrijd krijgt het team versterking van U16-spelers Vincent Freriks en Boris Borst. Rick van der Salm opent de wedstrijd gelijk goed met een drietje en even later laat ook Troy met een drietje zien weer terug te zijn. De eerste vijf minuten biedt Triple Threat nog goed tegenstand en staat het na vijf minuten 13-14. De tweede helft van dit kwart geeft Leiden echter gas. Met name Bart van Rixtel is op dreef en eindigt dit kwart met een and-1 en rondt een goed uitgespeelde aanval af in de laatste seconden: 30-17.

Het tweede kwart start gelijk met een drietje van Bart. Even later maakt ook Lucas een driepunter en rondt een mooie break af. Nadat Sander Korteweg in de derde minuut twee vrije worpen heeft verzilverd, staat het 42-17 en heeft Zorg en Zekerheid Leiden een 12-0 run geplaatst. Daarna meldt Triple Threat zich weer met een serie scores. De verdediging van Zorg en Zekerheid Leiden wordt minder en er wordt veelvuldig de driepunter gezocht. De stand halverwege is 55-35.

Bart opent de tweede helft direct met een score onder de basket. De Leidse ploeg mag in deze fase geregeld naar de vrije worplijn, onder meer na een onsportieve fout en een T. De break wordt goed uitgevoerd. Na vijf minuten wordt er een mooie aanval opgezet waarin de bal goed rondgaat en Lucas finisht met een drietje. Jona Ververs zet, ook via een drietje, 84-49 op het scoreboard. Zorg en Zekerheid Leiden is op weg naar een century.

Het vierde kwart open Triple Threat met een score. Via scores van onder andere Bart, Jona en Kasper komt Zorg en Zekerheid Leiden op 92-54. Daarna is het even iets te veel gallery play met twee maal een passje achter de rug, maar zonder score. Na een mooie assist van Lucas zet Vincent 96-54 op het bord. Nadat de Boris 103-56 maakt, scoort Vincent wederom met een mooie onderhandse actie. Bart dunkt 107 op het scorebord en na twee verzilverde vrije worpen eindigen we met 111-61. Een mooie overwinning door een geconcentreerd spelend Zorg en Zekerheid Leiden, waarbij alle 11 jongens scoren. Bart van Rixtel is aanvallend goed op dreef met 34 punten.

Coach Robert van Osnabrugge: “Ondanks de geringe tegenstand kijk ik met een goed gevoel terug op deze wedstrijd. Het was natuurlijk heel prettig dat Troy weer wat minuten heeft kunnen spelen en Kasper weer nagenoeg hersteld is. Gelukkig hebben Boris en Vincent ons de afgelopen twee wedstrijden uit de brand geholpen en hebben het ook vandaag weer prima gedaan. Deze wedstrijd was vergelijkbaar met de wedstrijd van vorige week waarbij wij met de rust ook al op een grote voorsprong stonden. In tegenstelling tot vorige week konden wij nu wel de intensiteit en concentratie vasthouden, waardoor wij de in de rust gestelde doelen (100 punten maken en met 50 punten verschil winnen) wisten te realiseren.”