Datum: zondag 25 november 2018 · 16:30
Team: U22
Locatie: Vijf Meihal, Leiden

U21 wint met ruime cijfers van TBG Dragons

Op zondagmiddag trad het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden in de Vijf Meihal aan tegen de TBG Dragons. Gezien de stand zou dit een niet al te lastige wedstrijd moeten zijn. Dat werd het ook niet. Zorg en Zekerheid Leiden won na vier gelijkmatige kwarten met 90-56.

Aan het begin van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op. De Dragons zetten een energieke verdediging neer en Zorg en Zekerheid Leiden moest nog even warm draaien. Na vijf minuten kwam de Leidse ploeg los en werd er flink op los gescoord via enkele breaks en driepunters: 25-10, met een century in zicht.

Het tweede kwart laat een zelfde beeld zien. Zorg en Zekerheid Leiden loopt verder uit door goed teamspel. Dat de bal goed rondgaat in deze wedstrijd, blijkt ook uit de 21 assists die de Leidse formatie aan het eind van de wedstrijd laat noteren. Minpunt is het feit dat Troy Koehler aan het eind van dit kwart flink door zijn enkel gaat bij een reboundduel. Gelukkig wordt hij door een toevallig aanwezige fysiotherapeut weer opgelapt tijdens de wedstrijd en kan aan het eind wonderbaarlijk genoeg weer redelijk lopend de zaal verlaten.

We rusten bij de stand 48-27 en eindigen tien minuten later bij 69-41. Zorg en Zekerheid Leiden zet af en toe een press neer die nog niet helemaal sluitend is, maar de Dragons bij het opbrengen van de bal wel in moeilijkheden brengt. En die ook tot enkele makkelijke baskets leidt. Sander Korteweg krijgt het in dit kwart op zijn heupen en gooit er achter elkaar enkele driepunters in. Ook komen de Dragons langzamerhand in foutenlast.

Het laatste kwart speelt Zorg en Zekerheid Leiden met voldoende energie uit. Er wordt nauwelijks gas terug genomen in de verdediging en aanval. Eindstand van de wedstrijd is 90-56. Opvallend is dat vijf jongens in de dubbele cijfers eindigen en ook de vijf andere jongens hun steentje bijdragen in de score. Een echte teamprestatie dus.

Robert van Osnabrugge is tevreden over de wedstrijd, maar kijkt met een schuin oog ook al vooruit: "We hebben gedaan wat we moesten doen en gecontroleerd basketbal gespeeld. Het was even schrikken bij de blessure van Troy, maar daarna zijn we goed en geconcentreerd doorgegaan tot aan het eind van de wedstrijd. De komende weken zijn belangrijk. Dan moeten we tegen onze naaste concurrenten."