Datum: zondag 11 november 2018 · 17:00
Team: U22
Locatie: Landstede Sportcentrum, Zwolle

Verlies van U21 in Zwolle

Afgelopen zondagmiddag stond er een wedstrijd van het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden op het programma. Deze was aanvankelijk eerder gepland, maar werd kort geleden naar dit voor U21 verder basketballvrije weekend verplaatst. Ondanks een kleine voorsprong aan het eind van het derde kwart konden de Leidenaren de winst helaas niet meer naar huis nemen.

Nadat heren 1 op zaterdagavond in de Vijf Meihal van Landstede Basketbal had verloren treedt U21 op zondagmiddag aan in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. De wedstrijd begint goed voor het Leidse team. Ook de tegenstander laat zich niet onbetuigd en na het eerste kwart staat het 22-17 voor Zwolle.

Het tweede kwart komt Leiden beter in de wedstrijd. Er wordt met iets meer intensiteit verdedigd. En dit slaat ook over in de aanval. Langzamerhand komt U21 dichterbij. En neemt aan het eind van dit kwart een kleine voorsprong: 38-42 bij de rust.

Na de pauze gaan beide teams door waar ze mee bezig waren, namelijk gestaag scoren. Dit kwart wordt de voorsprong vergroot tot zes punten: 55-61.

Dan komt het vierde kwart en valt Zorg en Zekerheid Leiden eigenlijk stil qua scorend vermogen. Zwolle scoort makkelijk en komt al snel gelijk. Daarna is het er op en er over voor Landstede Basketbal en is de wedstrijd gespeeld: 79-69. Helaas geen overwinning voor Zorg en Zekerheid Leiden op Zwolle in dit weekend.

Coach Robert van Osnabrugge: “Ik ben trots op het team. Ze hebben keihard gewerkt, maar het was het vandaag net niet. We waren gewoon niet scherp genoeg. Verdedigend hadden we het behoorlijk zwaar en ook aanvallend verliep het stroef. Uiteindelijk verliezen we de wedstrijd vooral inside, omdat we 'the paint' niet dicht kregen en zij regelmatig scoorden uit 'second chance points'. Ik kan het team echter weinig verwijten. We hebben er alles aan gedaan."