89-92

Datum: zaterdag 1 december 2018 · 15:00
Locatie: De Maaspoort, Den Bosch

U21 wint klassieker tegen Den Bosch

Na een weekje rust mocht U21 van Zorg en Zekerheid Leiden op zaterdagmiddag aantreden in Den Bosch tegen de New Heroes. Den Bosch versus Leiden is natuurlijk een klassieker. En ook bij de U21 beloofde het een interessante wedstrijd te worden tegen dit Brabantse team dat steeds beter lijkt te gaan draaien. Na een inderdaad enerverende wedstrijd won Zorg en Zekerheid Leiden uiteindelijk met 89-92.

New Heroes Den Bosch begon goed aan de wedstrijd en wist met een aantal inside scores al snel op voorsprong te komen. Na enkele minuten stond er 11-1 op het bord. Dit bleek achteraf gelijk de grootste voorsprong te zijn voor Den Bosch. Zorg en Zekerheid Leiden werd namelijk wakker en begon ook te scoren, zodat er binnen een mum van tijd opeens 15-15 op het scorebord stond. Dit energieke kwart eindigde in 20-23.

De wedstrijd bleef daarna attractief. Er was volop strijd onder de borden en er werd door beide teams veelvuldig gepenetreerd in de bucket. Aan Leidse kant werden de lange mannen veelvuldig afgefloten, hetgeen resulteerde in een behoorlijke foutenlast. Met 38-42 werd de rust ingegaan.

In de tweede helft liep Zorg en Zekerheid Leiden langzaam uit. Maar bij een 55-68 voorsprong sloeg Den Bosch terug met een aantal snelle scores. Dat gebeurde deze wedstrijd een aantal maal. Wanneer Zorg en Zekerheid Leiden een voorsprong van meer dan 10 punten had, leek het alsof de Leidse dadendrang stokte en Den Bosch er een schepje bovenop deed. Dit kwart eindigde uiteindelijk in 67-70 en de wedstrijd was nog helemaal open.

Ook in de het vierde kwart leek Zorg en Zekerheid Leiden weer uit te lopen. Den Bosch had echter weer een antwoord met een paar breaks en driepunters. De Leidse ploeg hield echter het hoofd er goed bij en raakte niet in paniek. Via een aantal inside acties van Mees van Leeuwen (topscorer met 18 punten tegen 75%), Twan Polman (15 punten tegen 67%) en Jona Ververs (14 punten tegen 75%) bleef U21 in de wedstrijd. Met 10 seconden te gaan had Den Bosch nog een aanval. De driepuntspoging eindigde echter op de achterkant van de ring.

Coach Robert van Osnabrugge was zeer tevreden over de winst en de inzet van zijn team: "We hebben constant gespeeld en met de juiste inzet en intensiteit. Dit is een belangrijke overwinning op een van de acht mogelijke kandidaten voor een play-off plek. Ik ben trots op dit team. Ondanks het feit dat Den Bosch diverse keren aan bleef dringen en erg dicht bij kwam, had ik een goed gevoel dat wij aan het langste eind zouden trekken.” Dat goede gevoel kon het team nog lang vasthouden tijdens de tweeënhalf uur durende terugrit - met monsterfile - naar Leiden.