81-68

Datum: vrijdag 19 oktober 2018 · 21:00
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U21 wijst Den Helder terug

U21 van Zorg en Zekerheid mocht dit weekend twee keer aan de bak. Op vrijdagavond werd in het Houtkwartier Den Helder Suns verslagen met 81-68. Met vijf overwinningen uit zes wedstrijden nestelt Zorg en Zekerheid Leiden zich in de bovenste regionen van de competitie.

Zorg en Zekerheid Leiden begint vrijdag door blessures met 8 man. U21 start goed tegen Den Helder. Halverwege staat het 12-7. Daarna begint Den Helder echter op stoom te komen en vertoont de verdediging van de Leidse formatie wat gaten. Dit resulteert in een nipte voorsprong voor Den Helder na het eerste kwart: 21-22. Het wordt wat steviger onder de borden. Zorg en Zekerheid Leiden loopt in het tweede kwart uit naar een 46-38 voorsprong bij rust.

Het spelbeeld in de tweede helft blijft hetzelfde. De Leidse ploeg loopt eerst uit naar een 51-38 voorsprong. Vervolgens komt Den Helder terug door veelvuldig de basket aan te vallen en direct te scoren of via second chance punten. Zorg en Zekerheid Leiden houdt stand in deze open wedstrijd, en eindigt het derde kwart met een 64-59 voorsprong. Weer krabbelt Den Helder op en komt na een 8-0 run zelfs op voorsprong: 66-67. Zorg en Zekerheid Leiden blijft echter ook knokken en heeft een antwoord met een 11-0 run: 81-68. Dit is ook gelijk de eindstand. Mees van Leeuwen scoort deze wedstrijd 19 punten en pakt 8 rebounds.