88-44

Datum: zondag 21 oktober 2018 · 15:30
Team: U22
Locatie: Vijf Meihal, Leiden

Statistieken

U21 naar halve finale van de beker

Nadat er op vrijdag al gespeeld was tegen Den Helder Suns, moest de U21-formatie van Zorg en Zekerheid Leiden zondag opnieuw in actie komen. In de Vijf Meihal werd voor het bekertoernooi afgerekend met Almere Pioneers U22: 88-44. Dit betekent dat U21 nu in de halve finale zit van het bekertoernooi.

Tijdens de zondagmiddagwedstrijd wordt het achttal versterkt met Tijmen de Haas van U18. Deze kwartfinale van de beker speelt Zorg en Zekerheid Leiden tegen Almere Pioneers, dat uitkomt in de tweede divisie. Leiden neemt een kleine voorsprong en sluit het eerste kwart af met 17-14. Het tweede kwart scoort de Leidse ploeg er flink op los, onder andere door een effectieve press en een aantal breaks. Bij het aanvangen van de rust is het 42-22.

Na een 17-0 run in het derde kwart staat het 62-26 en is de wedstrijd definitief gespeeld. In het vierde kwart neemt de U21 gas terug en eindigt de wedstrijd met 88-44. Lucas Kruithof is topscorer met 23 punten en Rick van der Salm heeft ook een productieve middag met 20 punten.

Coach Robert van Osnabrugge kijkt positief terug op het weekend: "In beide wedstrijden konden we vanuit de transitie fast breaks lopen. Dat was in de wedstrijd van vrijdag cruciaal omdat dat leidde tot zeker vijf makkelijke scores. De competitiewedstrijd hebben we gezien de blessures uitstekend gespeeld en ik ben tevreden dat dat ook heeft geleid tot een overwinning."

Ook over de bekerwedstrijd is hij tevreden: "Gezien de niveauverschillen tussen de teams was het een wat rommelige wedstrijd. In de tweede helft ging het beter en concentreerden de spelers zich op hun eigen spel. We hebben afwisselend een press en zoneverdediging neergezet. Deze wedstrijd was een prima gelegenheid om hiermee te oefenen en het werkte goed."