60-92

Datum: zaterdag 29 september 2018 · 19:30
Locatie: Spaarnehal, Haarlem

Derde keer winst voor U21

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Triple Threat uit Haarlem gewonnen met 60-92. Deze winst kwam tot stand door goed teamspel van het Leidse team, hetgeen onder andere bleek uit het feit dat alle spelers hebben gescoord.

Deze wedstrijd konden Kasper van Osnabrugge en Rick van der Salm helaas niet spelen door blessures. Gelukkig kon Lucas Kruithof weer aansluiten. En maakte Mees van 't Hoff van U18 deze keer zijn debuut.

Zorg en Zekerheid Leiden begon goed en stond na het eerste kwart voor met 10-24. Deze voorsprong werd vergroot in het tweede kwart, wat leidde tot een 26-44 ruststand.

Het derde kwart werd helaas ontsierd door enkele Diskwalificerende en Technische fouten aan Haarlemse zijde. Dit kwart werd verloren door U21. De 16 punten voorsprong werd vervolgens uitgebreid in het vierde kwart. Zorg en Zekerheid Leiden bleef gewoon basketballen en scoorde een aantal makkelijke baskets via een press. Dit leidde uiteindelijk tot een eindstand van 60-92.

Coach Robert van Osnabrugge is blij met de overwinning: "De jongens bleven rustig basketballen en als team spelen. Hier kunnen we komende wedstrijden op voortbouwen."