45-103

Datum: zondag 31 maart 2019 · 12:00
Locatie: Alexanderhal, Rotterdam

U18 wint eenvoudig van Rotterdam

Na een slordige eerste helft haalde het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden in de tweede helft van de wedstrijd wel het normale niveau gehaald. Hierdoor werd er met ruime cijfers gewonnen van hekkensluiter Rotterdam Basketbal. Het werd uiteindelijk 47-103 voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Op zondagochtend spelen is niet de meest ideale situatie. De wedstrijd was verplaatst van zaterdagmiddag naar zondagochtend, omdat Tijmen en Nezar op zaterdag de bekerfinale speelden met U21. De start van de wedstrijd was dan ook alles behalve goed.

Het eerste kwart begon slordig. Verdedigend was het een gatenkaas, waardoor Rotterdam een aantal maal vrij makkelijk tot scoren kon komen. Tel daarbij op het aantal gemiste schoten vanuit Leidse kant en je krijgt een matig eerste kwart voor de kiezen. Het eerste kwart werd gewonnen door de Leidenaren met 12-14.

In het tweede kwart ging de aanvallende motor aan Leidse kant lopen. Leuke fastbreaks zorgden ervoor dat Zorg en Zekerheid Leiden langzaam wegliep bij de Rotterdammers. Dit kwart werd gewonnen door Zorg en Zekerheid Leiden met 18-33, waardoor de ruststand 30-47 werd in het voordeel van de Leidse formatie.

“In de rust heb ik de jongens toegesproken en aangegeven dat dit een generale repetitie moet zijn voor de wedstrijd tegen Landstede Basketbal Zwolle”, liet coach Edwin Engelhart na afloop weten. Op deze manier gaat dat niet goed aflopen. Mijn advies aan de jongens: oefen de dingen die we moeten doen, geef maximale inzet en bereid je voor op wat er gaat komen.”

In de tweede helft van de wedstrijd werd hieraan gehoor gegeven. De verdediging ging op slot en aanvallend werden de juiste oplossingen gezocht. Uiteindelijk wist Rotterdam in de hele tweede helft maar 15 punten te maken, waardoor de wedstrijd eenvoudig werd gewonnen. Het derde kwart werd gewonnen door Zorg en Zekerheid Leiden met 9-28 en het vierde kwart met 6-28. Dit zorgde uiteindelijk voor een eindstand van 47-103 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

Topscorers: Jeffrey 21, Isai 17, Tijmen 14, Mees S. 13.

“De start was niet om aan te zien, maar als ik zie hoe we het na de rust oppakken dan ben ik toch tevreden”, stelde Engelhart. “We hebben hard gewerkt en we hebben kunnen doen wat we wilden doen. Deze week zal het voor ons erop of eronder zijn. Er zal gestreden worden om de laatste plek voor de play-offs. Landstede Basketbal komt in het Houtkwartier op bezoek en beide teams moeten winnen om zich te plaatsen. Uiteraard hopen wij op alle support om ons naar de Final Four te helpen. Bij dezen dus zaterdag 6 april 15:00 uur in het Houtkwartier Zorg en Zekerheid Leiden versus Landstede Basketbal Zwolle.”