85-70

Datum: zaterdag 23 maart 2019 · 15:00
Team: U18
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U18 wint eenvoudig van Noordkop

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden wist afgelopen zaterdag eenvoudig te winnen van BV Noordkop uit Den Helder. Na een rommelig eerste kwart kwam de formatie van coach Edwin Engelhart op stoom en werd er uiteindelijk gewonnen met 85-70.

Ondanks het feit dat elke wedstrijd gewonnen moet worden om de Final Four te halen, werd er rommelig gestart aan de wedstrijd. Doordat Kevin nog steeds geblesseerd is, werd voor de zekerheid Troy opgeroepen om het team te ondersteunen. Een aantal mooie aanvallen resulteerden in een aantal driepunters van Troy en Isai. De verdediging stond redelijk goed. Toch wisten de Nieuwediepers gemakkelijk te scoren, waardoor het eerste kwart in 15-15 eindigde.

Het tweede kwart ging het een tandje sneller bij de Leidenaren. Mooie fastbreaks werden afgerond met een aantal dunks, met als gevolg dat het zelfvertrouwen groeide. Langzaam liep Zorg en Zekerheid Leiden weg en ontstond er een voorsprong van acht punten. Het tweede kwart werd afgesloten met 21-13 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden, zodat de ruststand 36-28 in het voordeel van de thuisploeg werd.

“In de rust heb ik aangegeven om de druk op de bal te vergroten”, vertelde coach Engelhart na afloop. “Houd het tempo hoog en blijf geconcentreerd spelen. Zorg dat je een comfortabele voorsprong creëert. Doe je dat, dan kan iedereen minuten maken en win je de wedstrijd met ruime cijfers.”

In et derde kwart ging de zesde versnelling aan. Er werd goed druk op de bal gegeven, wat resulteerde in steals en turnovers bij de Nieuwediepers. Echter, doordat de druk en snelheid omhoog ging, werd de verdediging bij vlagen slordig. Aanvallend liep het als een trein, waardoor dit kwart met ruime cijfers werd gewonnen, 33-23 in het voordeel voor Zorg en Zekerheid Leiden. Tussenstand na drie kwarten: 69-51 voor de Leidenaren.

Het vierde kwart werd de druk op de bal aangehouden. Hierdoor kon Zorg en Zekerheid Leiden weglopen naar een verschil van ruim 25 punten. Dit gaf Engelhart de gelegenheid om iedereen te laten spelen. Uiteindelijk werd het kwart toch nog gewonnen door Den Helder met 16-19, waardoor de eindstand 85-70 werd voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Topscorers: Tijmen 18, Troy 13, big Mees 13, Isai 12.

“Dit was voor ons een belangrijke overwinning”, stelde Engelhart. “We mogen geen punten meer verspillen. Deze overwinning was wederom een team effort, iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. We hebben nog één uitwedstrijd - komend weekend tegen Rotterdam -, daarna de alles of niets wedstrijd tegen Landstede op zaterdag 6 april om 15:00 uur in het Houtkwartier. We moeten winnen. De uitwedstrijd werd dik verloren met 20 punten, dus we hebben wat goed te maken. De laatste thuiswedstrijd is tegen TBG Dragons op 13 april in het Houtkwartier om 15:00 uur. Maar eerst komende zondag Rotterdam.”