Datum: zondag 17 maart 2019 · 10:00
Team: U18
Locatie: Spaarnehal, Haarlem

Gehavend U18 komt tekort

In een leuke wedstrijd kwam het U-18 team van Edwin Engelhart afgelopen zondag tekort tegen koploper Triple Threat uit Haarlem. Mede door een enkelblessure van Kevin en een niet fitte big Mees (ook enkel) was het van tevoren al duidelijk dat dit een zware wedstrijd ging worden. Zorg en Zekerheid Leiden begon sterk aan de wedstrijd en nam brutaal een voorsprong. De mannen uit Leiden wisten echter de voorsprong niet te handhaven. Het werd uiteindelijk 85-76 in het voordeel van Triple Threat.

Het eerste kwart ging Zorg en Zekerheid Leiden goed van start. Na vier minuten stond er een 2-10 voorsprong op het scorebord. De mannen uit Haarlem waren duidelijk nog niet wakker, waar de Leidenaren dat wel waren. Zorg en Zekerheid Leiden ging gestaag door met aanvallen, maar liet vooral in de rebound kansen liggen. Hierdoor kwam de thuisploeg toch weer in het spoor. Het eerste kwart werd wel met een ruime voorsprong afgesloten; 14-22 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

In het tweede kwart ging het de eerste paar minuten meteen goed fout. Verdedigend wist Zorg en Zekerheid Leiden de mannen uit Haarlem niet goed af te stoppen. Een aantal rake driepunters zorgden er voor dat de thuisploeg binnen drie minuten tot op twee punten genaderd was. Na de time-out werd er weer beter verdedigd, waardoor het verschil tussen beide ploegen minimaal bleef. Op slag van rust in het eindsignaal gooide de thuisploeg er nog een toverbal in van ver buiten de driepuntlijn. Het tweede kwart werd zodoende gewonnen door Triple Threat (31-20), met als gevolg een ruststand van 45-42 in het voordeel van Triple Threat.

“In de rust heb ik aangegeven dat we moeten blijven vechten”, vertelde Engelhart na afloop. “Vooral in de verdediging. We geven teveel rebounds weg, waardoor Triple Threat tweede en derde kansen krijgt. We zullen met ons allen vandaag extra stappen moeten zetten om de wedstrijd te kunnen winnen. Uitblokken en verstandig blijven, laat je niet uit de tent lokken.”

Het derde kwart liep het aanvallend niet goed. Dit in combinatie met een matige verdediging zorgde ervoor dat Triple Threat een kleine voorspong kon nemen. In de rebound was de thuisploeg iets feller en aanvallend waren de Haarlemmers net een tikje scherper. Het derde kwart werd gewonnen door Triple Threat met 21-13, waardoor de stand na drie kwarten 66-55 werd.

In het vierde kwart wisten de Leidenaren met druk op de bal zich toch terug te vechten in de wedstrijd. Met nog twee minuten op de klok en vier punten achterstand was alles nog mogelijk. Echter, een vijfde fout voor een goed spelende Tijmen maakte een eind aan de gedachte de wedstrijd alsnog in de wacht te slepen. De laatste paar minuten werd er veel te gehaast gespeeld en was het over en uit. Het vierde kwart werd nog wel gewonnen door de Leidenaren 19-21, maar de winst ging naar Triple Threat: 85-76.

Topscorers: Jeffrey 23, Tijmen 21, Isai 10.

“Het is ongelofelijk jammer dat we niet compleet en fit aan deze wedstrijd konden beginnen”, stelde Engelhart. “Kevin heeft een enkelblessure opgelopen in de wedstrijd vorige week tegen Harlemlakers. Hopelijk kan hij snel weer meetrainen om ons te versterken. Ook big Mees is niet helemaal fit, ook hij heeft een irritatie aan de enkel. Ondanks het feit dat we behoorlijk gehavend aan de wedstrijd zijn begonnen, ben ik toch tevreden. We blijven knokken en geven niet op. Dat we net iets tekort komen, is geen wonder als je tegenover een compleet Triple Threat staat. Het zijn lange, sterke en fysieke jongens. Wil je dit soort wedstrijden winnen, dan moet je compleet en fit zijn. We zullen nu alle zeilen moeten bijzetten om ons vooruitzicht op een play-off plek te behouden."

Het is enorm spannend bovenin. Triple Threat is al geplaatst voor de play-offs. Apollo, BAL, Zorg en Zekerheid Leiden en Zwolle strijden nog om een ticket voor de Final Four. Apollo bezit momenteel de tweede plek met 36 punten uit 22 wedstrijden, gevolgd door BAL met 36 punten uit 23 wedstrijden. Zorg en Zekerheid Leiden en Zwolle hebben beiden 32 punten uit 22 wedstrijden. "Al met al zal elke wedstrijd er nu toe doen.”

Aankomende zaterdag staat BV Noordkop uit Den Helder op het programma. Om 15:00 uur in het Houtkwartier. Alle support voor de jongens van U18 wordt enorm gewaardeerd!