62-89

Datum: zaterdag 2 februari 2019 · 20:00
Team: U18
Locatie: Zielhorst, Amersfoort

Ruime zege voor U18

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden wist zaterdagavond met ruime cijfers te winnen van Crackerjacks uit Amersfoort. Na een ruststand van 36-49 werd het uiteindelijk 62-89 voor de Leidenaren.

Het eerste kwart werd er goed gestart. Aanvallend zag het er prima uit. Een aantal flitsende breaks zorgden al snel voor een voorsprong van 10 punten. Het eerste kwart werd gewonnen met 16-26. Het tweede kwart kwam iedereen aan spelen toe. Echter kwam dit de verdediging niet altijd ten goede. Slordigheden zorgden ervoor dat Crackerjacks bij vlagen te makkelijk kon scoren. Aanvallend liep het allemaal wel. Ook toen Crackerjacks in een zone stapte, wisten de mannen uit Leiden de basket prima te vinden. Het tweede kwart werd gewonnen met 20-23, waardoor de ruststand uitkwam op 36-49 in het voordeel voor Zorg en Zekerheid Leiden.

“In de rust heb ik aangegeven beter te gaan verdedigen”, vertelde coach Edwin Engelhart na afloop. “Bij vlagen scoren ze veel te makkelijk. Iedereen komt vandaag aan bod qua spelen, dus zorg dat je ready bent als je er in komt. Speel slim en deze twee punten zijn binnen.”

Het derde kwart werd er scherp gestart en werd de voorsprong uitgebreid. Een strakke verdediging zorgde ervoor dat Crackerjacks er niet meer aan te pas kon komen. Wederom werd er veel door gewisseld, zodat iedereen minuten kon maken. Het derde kwart werd gewonnen met 6-18, waardoor de stand na drie kwarten 42-67 werd voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Het vierde kwart was een formaliteit. Aanvallend loopt het de laatste weken prima, verdedigend probeert het team vooruitgang te boeken. Het laatste kwart was de verdediging erg slordig. De wedstrijd was al gespeeld en dat was duidelijk te zien. Het vierde kwart werd gewonnen met 20-22. Daardoor werd de eindstand 62-89 voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Topscorers: Kevin 20, Jeffrey 18, Tijmen 13 en Nezar 12.

“Een vrij eenvoudige overwinning met een hoop leuke momenten”, stelde Engelhart. “Het enige waar ik moeite mee had, was de verdediging; die was bij vlagen niet echt goed. Het is ook niet heel erg raar als het zo makkelijk gaat. Dan is de concentratie niet altijd even scherp meer, ook al zou dat niet mogen. Een pluspunt vond ik het meespelen van U16-speler Vincent. Hij speelde met zelfvertrouwen en wist 4 punten te maken vanuit schoten. Mees Schollaardt speelde een prima eerste helft, waardoor ik zijn potentie weer naar boven zag komen. Komende week zullen we keihard trainen want dan staat de topper tegen Apollo op het programma.”

Apollo staat momenteel stevig op de eerste plek, Triple Threat staat op de tweede plek en Zorg en Zekerheid Leiden staat derde met twee punten voorsprong op Zwolle (vijfde plek), BAL staat op de vierde plek. Winnen betekent steviger op de derde plek en de zes punten achterstand op Apollo worden dan vier punten.

“Bovenin is het dus spannend: vijf ploegen zijn nog in de race voor de Final Four. Dus kom ons zaterdag steunen tegen Apollo, aanvang 15.00 uur in het Houtkwartier.”