54-71

Datum: zaterdag 19 januari 2019 · 18:30
Team: U18
Locatie: Sportcentrum Oudenrijn, Vleuten

Eenvoudige winst voor U18

Het door Edwin Engelhart gecoachte U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden wist zaterdagavond onverwacht eenvoudig te winnen van Uball uit Utrecht. Na een ruststand van 21-35 werd het uiteindelijk 54-71 voor de Leidenaren.

Het eerste kwart begon aanvallend rommelig. Mede door een veel te harde en redelijk versleten bal was het lastig voor beide ploegen om de bal goed te controleren tijdens het dribbelen, getuige ook de vele turnovers aan beide kanten. Verdedigend zat het wel goed bij de Leidse ploeg. Er werd uitstekend verdedigd en de rotaties zaten goed in elkaar. Mede door de goede verdediging werd het eerste kwart gewonnen met 13-15.

Het tweede kwart werd de verdediging nog strakker aangeschroefd. Hierdoor kon Uball heel moeilijk tot scoren komen. Het grote verschil in dit kwart was, dat het aanvallend een stuk beter ging. Toch werden er nog steeds veel ballen weggegooid en een aantal makkelijke ballen gemist. Het tweede kwart werd ruim gewonnen met 8-20, waardoor de ruststand 21-35 werd voor Zorg en Zekerheid Leiden.

“In de kleedkamer heb ik aangegeven dat de verdediging prima in orde was”, vertelde coach Engelhart na afloop. “Waar we echt grote stappen in maken is de rotatie, mijn complimenten daarvoor. Wat meer aandacht nodig heeft, is de afwerking in onze aanval. We missen te vaak makkelijke ballen en daar moeten we echt scherper in worden. Blijf de verdediging hanteren zoals we nu doen en ga beter afronden en de winst is binnen bereik was mijn advies.”

In het derde kwart werd hieraan gehoor gegeven. De verdediging stond weer als een huis. Wederom werd er aanvallend bij vlagen mooi gespeeld, alleen niet zuiver afgewerkt. Toch werd het derde kwart goed afgesloten met 11-21 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden. Hiermee was de wedstrijd zo goed als beslist. De stand na drie kwarten was 32-56 voor de Leidenaren.

Het vierde kwart werd redelijk goed gestart, maar werd slordig afgesloten. Er was ruimte om de jongens die normaal van de bank af komen meer speeltijd te geven, zodat iedereen zijn steentje kon bijdragen aan deze toch wel eenvoudige overwinning. Ondanks een goede verdediging gedurende de gehele wedstrijd werd het laatste kwart toch verloren met 22-15. Hierdoor werd de eindstand 54-71 voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Topscorers: Kevin 19, Nezar 15 (10 steals).

“Ik ben erg tevreden als ik kijk naar de vooruitgang die wij verdedigend maken”, stelde Engelhart. “We trainen er hard op en dan is het mooi om dit terug te zien in de wedstrijden. Aanvallend missen we vaak makkelijke ballen en dat is zonde. Ondanks de minder goede afwerking van tijd tot tijd zijn we weer op de goede weg bezig. We bekijken elke wedstrijd stap voor stap en bereiden ons goed voor. Volgende week zaterdag om 15:00 uur spelen we de belangrijke wedstrijd tegen concurrent New Heroes uit Den Bosch. Zij vechten om aansluiting te vinden bij de bovenste vier en wij willen de voorsprong van vier punten behouden. Kom ons supporten!”

Zaterdag 26 januari om 15:00 uur in het Houtkwartier dus.