121-43

Datum: zaterdag 1 december 2018 · 15:00
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U18 zet monsterscore neer

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden wist afgelopen zaterdag in een goed gevuld Houtkwartier kinderlijk eenvoudig te winnen van Feyenoord Rotterdam. De Leidenaren zijn geen moment in gevaar geweest en pakten de winst met maar liefst 121-43.

Vanaf de start was duidelijk dat Zorg en Zekerheid Leiden klaar was om te spelen. Er werd strak verdedigd en in een hoog tempo gespeeld. Door de strakke verdediging werden er veel steals gepakt, waardoor de ene fastbreak na de ander gelopen kon worden. Binnen een aantal minuten was het duidelijk dat Rotterdam deze middag geen aanspraak kon maken op de overwinning. Het eerste kwart werd ruim gewonnen met 27-14

Het tweede kwart ging de machine aan Leidse kant pas echt lopen. Met regelmaat werden aanvallen gelopen om van te smullen. Helemaal uitgespeeld met een mooie score als beloning. De verdediging stond goed en de afspraken werden goed nagekomen. Door het grote krachtsverschil kon iedereen minuten maken. Het tweede kwart werd gewonnen met 30-7. De tussenstand was 57-21 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

“In de rust heb ik aangegeven dat iedereen geconcentreerd moest blijven”, vertelde coach Edwin Engelhart na het duel. “Doe je dat niet, dan kunnen er blessures ontstaan en dat kunnen we niet gebruiken. Ik heb aangegeven dat we deze wedstrijd moesten gebruiken om de dingen die we niet goed doen, te oefenen. Dit houdt in: meer fastbreaks lopen en de juiste opties zoeken in de aanval. De boodschap was: geconcentreerd spelen en heel blijven.”

Het derde en vierde kwart waren niet anders dan de eerste twee kwarten. Fastbreaks werden gelopen, met als gevolg meerdere dunks van Kevin en big Mees. Man van de wedstrijd was toch wel Lucas deze middag. Hij schoot vier heerlijke driepunters raak en werd samen met Mees Schollaardt topscorer met 18 punten. Daarnaast speelde ook Niels een sterke wedstrijd. Iedereen wist te scoren en er werd met veel plezier gespeeld. Het derde kwart werd gewonnen door Zorg en Zekerheid Leiden met 36-12. Het vierde kwart werd met 28-10 ook gewonnen door de Leidse formatie. Zo stond er uiteindelijk een monsterscore van 121-43 als eindstand op het bord.

Topscorers: Lucas 18, Mees S 18, Jeffrey 15, Nezar 14, Kevin 11 en Big Mees 11.

“Ik ben zeer tevreden als ik zie hoe we hebben gespeeld”, stelde Engelhart. “Iedereen heeft veel minuten kunnen maken en daardoor kunnen werken aan zijn game. Iedereen was bereid om hard te werken en dat was terug te zien in het veld. Ik ben blij verast om te zien hoe iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. Deze wedstrijd hebben we wat nieuwe dingen kunnen oefenen en daar ben ik tevreden over. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Zwolle op het programma. Landstede Basketbal Zwolle kent een wisselvallige competitie, waarin ze toch een aantal belangrijke wedstrijden hebben verloren, ook al is het maar met een paar puntjes verschil. Dit jaar liggen de teams erg dicht bij elkaar, waardoor het een super leuke competitie is. Iedereen kan van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen.”

Zwolle staat momenteel op de vijfde plaats en Zorg en Zekerheid Leiden staat op de derde plaats met vier punten voorsprong. Zorg en Zekerheid Leiden kan dus goede zaken doen door te winnen en de voorsprong te vergroten naar zes punten. De eerste vier plekken geven recht op de play-offs. Al met al een spannende confrontatie.

“We spelen zondag om 12:00 uur in Zwolle tegen Landstede. Mocht je niets te doen hebben, kom ons dan aanmoedigen, alle steun is welkom!”